ΣΥΡΙΖΑ- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ REAL FM ΣΤΟΝ Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛ​ΑΟΥ

Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου έχει έρθει με δύο στόχους. Ο πρώτος στόχος είναι να παρακαμφθεί η λαϊκή ετυμηγορία και ο δεύτερος στόχος είναι να υλοποιηθεί η νέα δανειακή σύμβαση με νέα σκληρά μέτρα. Φαίνεται όμως τις τελευταίες ημέρες ότι υπάρχει κι ένας τρίτος
στόχος, που είναι η ομαλή διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.

Τον ελληνικό λαό δεν τον ενδιαφέρει με ποιον τρόπο θα γίνει η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Τον ελληνικό λαό τον .............
ενδιαφέρει η πραγματικότητά του.

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι στην Ελλάδα θα είχαμε κρούσματα παιδιών που θα πηγαίνουν στο σχολείο και θα λιποθυμάνε από την πείνα….
Υπήρξαν κρούσματα… πήγαιναν ετοιμόγεννες γυναίκες και τους ζητούσαν να προκαταβάλουν τα 1500 € για την καισαρική, αλλιώς δεν τις περιέθαλπαν.

Η κρίση παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Το μνημόνιο ήταν μονόδρομος προς την κόλαση. Δεν ήταν μονόδρομος προς την έξοδο από την κρίση.

Η πρόταση που απευθύνω και στην κα Παπαρήγα και στον κ. Κουβέλη δεν είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Είναι πρόταση ουσίας.
Θα κάνουμε προσπάθειες να φύγουμε απ΄ αυτή τη διαδικασία του μνημονίου που διαλύει τη χώρα;

Αποτελεί μεγάλη ντροπή για τη χώρα που η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου, το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ήταν να κλείσει ουσιαστικά, να σβήσει τα ίχνη από την υπόθεση της Siemens

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα η διαδικασία της διάλυσης της ευρωζώνης είναι προ των πυλών, όχι γιατί μια χώρα θα φύγει εθελούσια ή ενδεχομένως να αποπεμφθεί από το ευρώ, αλλά γιατί τα προγράμματα λιτότητας είναι αυτά τα οποία καταστρέφουν το ευρώ.
Δεν αποτελεί για μας επιδίωξη η έξοδος από το ευρώ.

Το πρώτο πράγμα που θα κάναμε θα ήταν να πούμε στους πιστωτές μας ότι αυτή τη δανειακή σύμβαση, που μας δένει χειροπόδαρα, εμείς δεν την υπογράφουμε.
Γιατί στο δίλημμα, λεφτά για μισθούς και συντάξεις ή λεφτά για να πληρώνονται οι πιστωτές, εμείς δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό να απαντήσουμε για μισθούς και για συντάξεις.

Θέλω να ξεκινήσω τη συζήτησή μας από την εικόνα που εμφανίζει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Παπαδήμου. Πώς την βλέπετε μερικές εβδομάδες μετά την ορκωμοσία της;…

Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στους στόχους και τους σκοπούς της ίδρυσής της. Κατ΄ αρχήν είναι μια κυβέρνηση η οποία δεν στηρίζεται σε καμία επί της ουσίας προγραμματική συμφωνία, παρά μονάχα στη συμφωνία που ορίζει το ίδιο το μνημόνιο. Άρα είναι μια μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία έρχεται για να επιβάλει τους όρους και τις διαδικασίες που προβλέπουν οι πιστωτές μας και οι εταίροι, που είναι διαδικασίες που είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ελληνικού λαού.

Άρα, η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου έχει έρθει με δύο στόχους. Ο πρώτος στόχος είναι να παρακαμφθεί η λαϊκή ετυμηγορία και ο δεύτερος στόχος είναι να υλοποιηθούν τα μέτρα,
Keywords
Τυχαία Θέματα