ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΜΜΑ Ή ΝΑ ΠΕΡΙΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΚΩΜΑ;

Χθες, Κυριακή της Ορθοδοξίας, συγκλήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών, το 1ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, που ιδρύθηκε από μερικούς απόστρατους αξιωματικούς πέρυσι το καλοκαίρι, προκειμένου να εκλέξουν τα όργανα του κόμματος, τον Πρόεδρο, το Ανώτατο Πολιτικό
Συμβούλιο και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Κατ αρχήν, επέλεξαν λάθος ημέρα και ώρα έναρξης του συνεδρίου (09:00 π.μ.), λόγω της εορτής της Ορθοδοξίας (μεγάλη εορτή για την ορθόδοξη πίστη μας που τιμάται ιδιαίτερα και από την πολιτική και την στρατιωτική ηγεσία του τόπου) και αυτό δείχνει καθόλου καλό σχεδιασμό, προβλεπτικότητα κλπ, πράγμα που έπρεπε να......
τους χαρακτηρίζει ως πρώην στρατιωτικούς.
Ερχόμαστε στα διαδικαστικά του συνεδρίου με πρώτο και κυρίαρχο την εκλογή Προέδρου του κόμματος, διότι ο μέχρι σήμερα ήταν προσωρινός.
Για μεν τη θέση του Προέδρου, δεν τέθηκαν άλλες υποψηφιότητες πλην αυτής του προσωρινού προέδρου, του κ. Αλικάκου δηλαδή και έγινε ψηφοφορία με δύο ψηφοδέλτια. Ένα με το όνομα του υποψήφιου και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Αυτό τι είναι πάλι ; Δεν υπήρχαν άλλα αξιόλογα άτομα για να διεκδικήσουν τη θέση του Προέδρου; Και γατί δεν ανακηρυσσόταν Πρόεδρος δια βοής να τελειώνουν μια και καλή; Έπρεπε να υπάρχει και λευκό ψηφοδέλτιο;
Και αν πλειοψηφούσε το λευκό τι θα γινόταν; Δεν θα είχαν Πρόεδρο;
Αυτά μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα γίνονται ή στα κομμουνιστικά καθεστώτα του πρώην σοβιετικού μπλοκ.
Για τα 11 μέλη του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου, όλοι οι υποψήφιοι και υποψήφιες πλην ενός ή δύο, είναι απόστρατοι στρατιωτικοί και ακόμη και οι γυναίκες σύζυγοι στρατιωτικών. Εδώ διαφαίνεται η συντεχνιακή δομή του κόμματος και κάτι ανάλογο προφανώς θα συμβαίνει και με τα μέλη της κεντρικής επιτροπής.
Μια ομάδα ανθρώπων που δεν ξέρουμε πόθεν ορμώμενοι και υποκινούμενοι δημιούργησαν ένα κόμμα που ναι μεν στην κοινωνία ακούγεται ως κάτι νέο και πολλά υποσχόμενο, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τίποτα άλλο από μια συντεχνία ανθρώπων που δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει.
Διότι από μόνη της η ιδιότητα, δεν δημιουργεί προϋποθέσεις επιτυχίας. Απαιτούνται και άλλοι παράγοντες που θα συντελέσουν στην επιτυχία και ιδιαίτερα το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο θα πρέπει να προέρχεται από όλες τις κοινωνικές ομάδες που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην εξασφάλιση της επιτυχίας.
Κλειστές ομάδες συγκροτούν λέσχες προκειμένου να εξασφαλίσουν προνόμια για τα μέλη τους και όχι για να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στα κοινά.

ΦΙΛΟΣΤΡΑΤΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα