«Ο υπουργός των 178 εκατ. δε θα μείνει ατιμώρητος»

Η dealnews online επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο καθώς και με τον δικηγόρο του, γνωστό ποινικολόγο κ. Βασίλειο Καπερνάρο για την εξέλιξη της υπόθεσης.
Το δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση του πρώην υπουργού της Ν.Δ. σε λογαριασμό του οποίου φέρεται να......
έχει εντοπιστεί το "αστρονομικό" ποσό των 178 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση αναμένεται να ανατεθεί από τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε σε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για την έναρξη της
προκαταρκτικής εξέτασης.

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΟΝ», την υπόθεση φαίνεται να παρακολουθεί στενά ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Ν.Δ. Γεράσιμος Γιακουμάτος ο οποίος την περασμένη Δευτέρα κατέθεσε στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, Μηνυτήρια Αναφορά (Δημοσίευμα «Press Time»).

Γ. Γιακουμάτος: Θα στραφώ κατά του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου αν δω ολιγωρία

«Η υπόθεση θα χρεωθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην κα. Ράικου και από εκεί θα χρεωθεί σε εισαγγελέα για να κάνει έρευνα» αναφέρει ο κ. Γιακουμάτος ενώ συνεχίζει εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την τροπή που θα πάρει η υπόθεση «Θέλω να πιστεύω ότι ακόμα υπάρχει δικαιοσύνη και θα λειτουργήσει. Εγώ θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου και πιστεύω ότι η δικαιοσύνη δεν είναι κουφή θα ακούσει».

Ο κ. Γιακουμάτος αναφέρει ακόμα ότι «Αν δούμε ότι υπάρχει ολιγωρία θα στραφώ κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για ολιγωρία και ανεπάρκεια».

Β. Καπερνάρος: Πρόσωπα και γεγονότα θα βγουν στην επιφάνεια

Ως μια υπόθεση που έχει κυριολεκτικά πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης χαρακτηρίζει ο κ. Βασίλειος Καπερνάρος την υπόθεση με τα 178 εκατ. ευρώ που φέρεται ότι έχουν εντοπιστεί σε τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού και ανήκει σε πρώην υπουργό της Ν.Δ.

«Καταρχήν είναι αυτό που λέμε κυριολεκτικώς έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Δεν είναι στις πολιτικές αντεγκλήσεις» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. ΚΑπερνάρος ενώ συνεχίζει «Είναι μια μηνυτήρια αναφορά και περιμένουμε να ανατεθεί από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ώστε να αρχίσει η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης και να κληθούν όσοι γνωρίζουν σχετικά και να βγει στον αέρα και το πρόσωπο και τα γεγονότα».

Ο γνωστός ποινικολόγος δεν κρύβει ότι είναι μια υπόθεση, η εξέλιξη της οποία θα αργήσει να βγει στο φως αναφέρει όμως κατηγορηματικά ότι θα υπάρχουν εξελίξεις και θα βγουν στην επιφάνεια πρόσωπα και γεγονότα, «Θα αργήσουμε να δούμε φως από την υπόθεση. Ο ρόλος μας είναι να παρακολουθούμε το καλώς έχει εντός του δικονομικού πλαισίου που λέει η δικονομία για το πώς διενεργούνται οι πράξεις της προκαταρκτικής εξετάσεως από τον εισαγγελέα που θα χρεωθεί την υπόθεση. Σαφέστατα όλη αυτή η υπόθεση θα βγει στην επιφάνεια, αυτός είναι και ο ρόλος και η υποχρέωση της εισαγγελικής αρχής».

http://www.dealnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινε
Keywords
Τυχαία Θέματα