Ο Τύπος σήμερα

Η καθυστέρηση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας και οι πολιτικές τριβές που προκαλεί η απαίτηση των Βρυξελλών για δεσμευτικές υπογραφές ως όρο για την εκταμίευση της 6ης δόσης είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των....
σημερινών εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ολονύχτιο θρίλερ για τον νέο πρωθυπουργό".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δύο εικοσιτετράωρα συνεχών διαβουλεύσεων με όργιο φημών ταλαιπώρησε δημοσιογράφους,
εφημερίδες και κανάλια. Το μεγάλο φαβορί, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, αποδεκτός και από τον Αντώνη Σαμαρά, έθεσε τους δικούς του όρους προκειμένου να αποδεχθεί την πρωθυπουργία, πυροδοτώντας έτσι το πλήθος των φημών και συνεχίζοντας το θρίλερ που ξεκίνησε από το βράδυ της Κυριακής".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αντώνη, μην υπογράφεις το «συμβόλαιο» των εκβιαστών για το ξεπούλημα της Ελλάδας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η περήφανη απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στα διαρκή «τελεσίγραφα», που έρχονται από τις Βρυξέλλες, υπενθυμίζοντας προς κάθε κατεύθυνση πως υπάρχουν όρια στην εθνική μας αξιοπρέπεια".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ως εδώ! Ο Σαμαράς «άκουσε» την οργή του λαού".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«Ως εδώ!». Αυτό το σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στο «τελεσίγραφο ταπείνωσης» που έστειλαν ΔΝΤ και Eurogroup, απαιτώντας «γραπτές εγγυήσεις για την ψήφιση και εφαρμογή των συμφωνηθέντων» προκειμένου να ξεπαγώσουν την έκτη δόση".

ΕΘΝΟΣ: "Βρείτε λύση! Θρίλερ με την επιλογή πρωθυπουργού".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πολιτικό θρίλερ για τον νέο πρωθυπουργό. Μαραθώνιος διαπραγματεύσεων και διαβουλεύσεων χθες, με την ΕΕ να διαμηνύει με αυστηρότητα ότι ο χρόνος τελειώνει. Σήμερα ο Γ. Παπανδρέου θα καταθέσει την τελική πρόταση για τη νέα κυβέρνηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Παπα-Στέφανος Σέρβος: Η Κωνσταντινούπολη θα ξαναγίνει ελληνική!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "από όλα όσα είδαμε και καταγράψαμε στα πρώτα δύο μέρη του αφιερώματός μας για τον Αγιορείτη-Καρουλίτη μοναχό Στέφανο Σέρβο, βγαίνει το σαφέστατο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια από τις πλέον σημαντικές σύγχρονες μορφές της παγκόσμιας Ορθοδοξίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κυβέρνηση με άγνωστο χ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με επτασφράγιστο μυστικό το όνομα του νέου πρωθυπουργού, η απερχόμενη κυβέρνηση Παπανδρέου ανακοίνωσε μετά τα μεσάνυχτα την κατάληξη των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, στην οποία θα συμμετέχει η Ν.Δ. με εξωκοινοβουλευτικά στελέχη της, αλλά και ο ΛΑΟΣ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δεν υπογράφω. «Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το αίτημα των Ευρωπαίων να συνυπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς ρητή δέσμευση πως θα υλοποιήσει στο σύνολό του το πακέτο που απορρέει από την απόφαση των Βρυξελλών εξόργισε τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο οποίος με μια σαφή δήλωση φρόντισε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα κυρίως στις Βρυξέλλες και
Keywords
Τυχαία Θέματα