ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Θεωρούμε εντελώς ακατανόητη - για την ακρίβεια προκλητική - την προσπάθεια του άγνωστου σε μας Αρχιμανδίτη Βενέδικτου Ιωάννου - υποψηφίου για τον Μητροπολιτικό Θρόνο Κυρηνείας - να προβάλει την υποψηφιότητά του με την παράθεση βιογραφικού στο οποίο αναφέρει με καμάρι ότι επί δεκαετία ολόκληρη υπήρξε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των.....
“Εκκλησιών” (γράφε αιρέσεων).

ΠΙΚΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ

Ελπίζουμε ότι ο Πανασιολογιότατος
δεν έχει την αφέλεια να πιστεύει ότι ευφραίνεται η καρδία των πιστών όταν διαβάζουν τις πληροφορίες για τις οικουμενιστικές επιδόσεις του. Αντίθετα σχησματίζεται σε βάρος του απολύτως δικαιολογημένη πικρία αλλά προπαντός δυσπιστία.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

Να σημειώσω ότι η μόνη προσωπική αντίληψη που είχα μέχρις στιγμής για τον Πανοσιολογιότατο ήταν από την τηλεοπτική συμμετοχή του σε συζήτηση την περίοδο που επεσκέφθη την Κύπρο ο αιρεσιάρχης της Ρώμης.

Στην εκπομπή αυτή ο π. Βενέδικτος δεν μου έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση επειδή ήταν φανερόν ότι μασούσε τα λόγια του! Επειδή όμως δεν εξέφρασε απροκάλυπτα οικουμενιστικές θέσεις δεν προχώρησα στη διαμόρφωση άποψης για τη στάση του σε θέματα Οικουμενισμού.

Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ!!!

Τώρα όμως που ο ίδιος εμφανίζεται - μέσω της ομάδας υποστήριξης της υποψηφιότητάς του - να κοκορεύεται ότι υπήρξε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο ΠΣΕ είναι φανερόν ότι δημιουργείται σοβαρό συνειδησιακό πρόβλημα σε όλους μας να τον εμπιστευτούμε.

Αγνοώ το λόγο που ο Πανοσιολογιότατος επέλεξε αυτού του είδους την προβολή της υποψηφιότητάς του. Το σίγουρο είναι ότι το μόνο που κατόρθωσε, με την αναφορά του, είναι να κερδίσει την απόλυτη δυσπιστία μας, επειδή είμαστε πλήρως ενήμεροι για τα άτοπα που συμβαίνουν στις συνεδρίες του ΠΣΕ εκ μέρους των Ορθόδοξων αντιπροσώπων.

ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ

Τα ανωτέρω κατέγραψα για λόγους αληθείας και δικαιοσύνης και ανεξάρτητα από τις θέσεις μου για την εκλογή επισκόπων με τη συμμετοχή του λαικού στοιχείου στην Εκκλησία της Κύπρου!

Αλλωστε δεν είμαι τόσο αφελής να πιστεύω ότι η εκλογή του επόμενου Μητροπολίτη Κηρυνείας θα καθορισθεί από τις ψήφους που θα πάρει ο κάθε υποψήφιος στις εκλογές στις 26 Νοεμβρίου και όχι από τις συναλλαγές (με διαζευκτικά σενάρια) που έχουν ήδη δρομολογηθεί υπογείως, από τις διάφορες φατρίες της Συνόδου, η καθεμιά από τις οποίες προωθεί το δικό της υποψήφιο.

Το πολύ που θα χρησιμεύσει το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης των τριών υποψηφίων για τον Μητροπολιτικό Θρόνο Κυρηνείας είναι να επικαλεστούν οι εκλέκτορες συνοδικοί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αν τυχόν ο ευνοούμενος της πλειοψηφίας των μελών της Συνόδου είναι ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές σ
Keywords
Τυχαία Θέματα