Ο Γιώργος Τράγκας και το εισέτι σαθρό πολιτικο-οικονομικό σύστημα εν’ Ελλάδι

Ένα σύστημα είναι. Δεν είναι δύο ανεξάρτητα συστήματα η οικονομία και η πολιτική: είναι ένα ενιαίο όλον.
Και μάλιστα συνυπάρχουν τα δύο αυτά υπο-συστήματα, μέσα σε μία σφιχτή σύζευξη των επί μέρους συστατικών του όλου ενιαίου συστήματος. Λες να το γνωρίζουν αυτό οι ρεμπεσκέδες πολιτικοί της Ελλάδος, που ψηφίζουν μνημόνια εναντίον της....
ελληνικής κοινωνίας, και μάλιστα χωρίς πρώτα καν να τα διαβάζουν;
Οι διαχρονικά δυναμικές αλληλεπιδράσεις των συστατικών του πολιτικο-οικονομικού συστήματος της Ελλάδος δημιουργούνται μέσα σε ένα ενιαίο συστημικό συγκρότημα σφιχτής συστημικής αλληλεξάρτησης.
Η προσαρμοστική συμπεριφορά και η αυτο-οργάνωση των υπο-συστημάτων του πολιτικο-οικονομικού τούτου συτήματος, συχνά φαίνεται να προσπαθούν να απομονώσουν την εντροπία του ή την αβεβαιότητά μας γιά το μέλλον [1], μέσω του κατανεμημένου έλεγχου μεταξύ των επί μέρους συστατικών του όλου συστήματος.
Μεταφορικά, μέσα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, κάποια μέρη του συστήματος φαίνεται να επιτρέπουν την αύξηση της αβεβαιότητας, ενώ αλλού φαίνεται να προσπαθούν να την απομονώνουν, μέσω μίας διαδικασίας αυτο-οργάνωσης. Χρειάζεται όμως μία συνεχής και συστηματική μελέτη του όλου συστήματος, γιά να καταστεί αυτή η μεταφορά ακριβής και χρήσιμη, προς το κοινό όφελος της ελληνικής κοινωνίας, οικονομίας και πολιτικής.
Δεν αρκεί μόνον να αναπαράγει κανείς τα αποτελέσματα της αβεβαιότητας του συστήματος, αλλά πρέπει επίσης να εξετάζει την αυτο-οργάνωση του όλου συστήματος αιτιολογικά. Η συστημικά τελεολογική προσέγγιση των αποδόσεων του όλου συστήματος συνεπάγεται γνώση και επίγνωση του πως ακριβώς οι κυκλικοί βρόχοι ανατροφοδότησης μεταξύ των μεταβλητών του συστήματος διαχρονικά και ολικά προσδιορίζουν την δυναμική συμπεριφορά του.
Γίνονται λοιπόν γελοία τα σκουπιδο-κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα, καθόσον ψεύδονται τόσο ασύστολα στην ελληνική κοινωνία, κάθε φορά που προσπαθούν να μας πείσουν πως δήθεν έχουν γνώση και κατέχουν επίγνωση του πολιτικο-οικονομικού συστήματος της Ελλάδος, γιά την εφιαλτική καταστροφή του οποίου είναι αμφότερα άμεσα υπεύθυνα. Το κάθε ένα από τα άχρηστα αυτά κόμματα επιρρίπτει πολιτικο-οικονομικές και κοινωνικές ευθύνες στο άλλο μιλώντας, εκτός θέματος πάντα, γιά δραματικές μεν αλλά πάντοτε ασύνδετες μεταξύ τους, εξωγενείς δήθεν οικονομικές και πολιτικές συγκυρίες.
Σαχλαμάρες! Από το 1975, καμμία μα καμμία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις των ΝΔ και ΠαΣοΚ δεν εκπληρώθηκε εισέτι.
Προσπαθούν όμως να πείσουν την ελληνική κοινωνία οι Βαγγέλης Βενιζέλος και Αντώνης Σαμαράς πως η ΝΔ και το ΠαΣοΚ ταυτίζονται συγκυριακά με τις επίσης εξωκοσμικές, αρχέγονες θεότητες της Μεμφιτικής θεολογίας. Ταυτόχρονα βέβαια απαιτούν από την ελληνική μας κοινωνία να αποφασίσει στις 6 Μαΐου 2012 γιά το εάν η ΝΔ ή το ΠαΣοΚ είναι η αρχέγονη θεότητα Πτα ή Φθα.
Εάν η ΝΔ είναι λοιπόν η αρχέγονη θεότητα Πτα ή Φθα, τότε το ΠαΣοΚ δεν μπορεί παρά να είναι ο Ατούμ, ο δημιουργός δηλαδή των πρεσβυτέρων θεών της Μεμφιτικής θεολογίας. Εάν είναι όμως το
Keywords
Τυχαία Θέματα