Καταφρονούν το Ναό της Δημοκρατίας Καλαμίδας και Τέντες

Μια ακόμη απρεπή και περιφρονητική προς την Ελληνική Βουλή, την έκφραση της Λαϊκής Κυριαρχίας, συνιστά η αποδοχή από τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πρότασης τρίτων, η συνάντηση με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για τα προβλήματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνηνα γίνει «σε θεσμικά ουδέτερο χώρο» και όχι στη Βουλή.
Η πρόταση προέρχεται από μια μη....
κυβερνητική
οργάνωση, την «Κίνηση Πολιτών για μια ανοιχτή κοινωνία».
Με την με ημερομηνία 26/4 εμπιστευτική επιστολή της με αποδέκτες τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, και τους κυρίους Καλαμίδα και Τέντε, Πρόεδρο και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αντίστοιχα, η Κίνηση Πολιτών προσφέρεται ως μεσολαβητής.
Αφορμή για την πρωτοβουλία της αυτή υπογραμμίζει στην επιστολή της η Κίνηση Πολιτών, αποτέλεσε η «διάσταση απόψεων που έχει αναφυεί σχετικά με την κλήση του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε ακρόαση από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».
Οι κύριοι Καλαμίδας και Τέντες, είναι οι μόνοι που αρνήθηκαν να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, υπεραμυνόμενοι τάχα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, ως ισότιμης εξουσίας. Αντίθετα προσήλθαν οι ηγεσίες των δύο άλλων ανώτατων δικαστηρίων, του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και οι Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου, οι οποίοι με τη στάση τους, εμμέσως τους αποδοκίμασαν.
Με την με ημερομηνία 10/5 απαντητική επιστολή τους προς την Κίνηση Πολιτών την οποία φέρει τις υπογραφές τους οι κ.κ. Καλαμίδας και Τέντες αποδέχονται την πρόταση. «Η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να έχει τη μορφή ημερίδας ή στρογγυλής τράπεζας, ο δε διάλογος στο πλαίσιο της πιστεύουμε ότι θα είχε ισοδύναμο ουσιαστικό αποτέλεσμα, με οποιονδήποτε άλλο διαφορετικού τύπου διάλογο», καταλήγει η επιστολή.
Βλακώδες χαρακτήρισε το περιεχόμενο της επιστολής ανώτατος δικαστής, διότι όπως είπε εξαρτά την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από τον τόπο της συνάντησης δύο ισότιμων εξουσιών.
Προφανώς θα τους πήγαινε καλύτερα ένας οικείος χώρος, όπως το σπίτι του Ανδρεουλάκου ή η ταβέρνα του Κίτσουλα, όπου γίνονται και οι «παρασυναγωγές».

http://www.kentri.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα