''Βαρέθηκα να είμαι ο... ηλίθιος'' λέει ο Ηλίας Λιανός

Συνέντευξη Τύπου, με την οποία έκανε απολογισμό της φετινής αγωνιστικής περιόδου, παραχώρησε στο κλειστό της Οδού Αρτάκης ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Πανιώνιος, Ηλίας Λιανός. Ο ισχυρός άνδρας των «κυανέρυθρων» εστίασε στα οικονομικά της ομάδας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι...
«βαρέθηκα να είμαι ο ηλίθιος», ενώ κάλεσε και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Μπορώ να πω ότι γενικά πήγαμε καλά, αν λάβουμε υπόψη
τους τραυματισμούς που είχαμε και μάλιστα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε ως την έκτη θέση, αλλά δεν έγινε. Δεν έχω παράπονο όμως. Λειτουργήσαμε σαν μία οκογένεια και αυτό μετράει πάρα πολύ. Αν λυθούν τα προβλήματα στο οικονομικό θα προσπάθήσουμε να κρατήσουμε τον "κορμό" των Ελλήνων παικτών και θα ενισχύσουμε το ρόστερ με δύο-τρεις ξένους παίκτες. Εξυπακούεται πως προπονητής θα είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενώ οι στόχοι μας θα είναι υψηλότεροι», είπε αρχικά ο Ηλίας Λιανός, ο οποίος στη συνέχεια εστίασε στη μη τήρηση της συμφωνίας των μελών του ΔΣ στις οικονομικές υποχρεώσεις:

«Βαρέθηκα να είμαι ο... ηλίθιος. Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και το λέω για να το ακούσει και ο κόσμος. Εκτιμώ ως ανθρώπους όλους αυτούς που ασχολήθηκαν με την ομάδα, αλλά δεν θέλω να σκέφτομαι καν το ενδεχόμενο ότι ο Πανιώνιος μπορεί να μπει σε περιπέτειες όπως το άρθρο 99 κτλ. Το περσινό άνοιγμα ήταν σχεδόν 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Συμφώνησα να αναλάβω τις επαφές με τους παίκτες και φυσικά ένα μέρος των οφειλόμενων και οι υπόλοιποι κυρίως τα χρέη προς τρίτους, αλλά και ένα ποσοστό από αυτά που οφείλονταν στους παίκτες. Μέχρι τον Ιανουάριο ουσιαστικά πλήρωνα μόνο εγώ, ενώ οι υπόλοιποι, με εξαίρεση ενός ποσό για την μεταγραφή του Αθηναίου, δεν είχαν κάνει κάτι. Δεν πλήρωναν ούτε τη δόση προς το ΙΚΑ, ύψους 1.000 ευρώ, την οποία κάλυπτα προσωπικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συμφωνίες να καταστούν άκυρες και αρκετοί να προσφύγουν στη διεθνή ομοσπονδία. Θα είχε καταθέσει προσφυγή, εκτός των Ράις, Χαριτόπουλου και Ζορόσκι, και ο Έλντερ, αλλά αποφάσισα να τον εξοφλήσω. Πριν ακριβώς από ένα μήνα υπογράψαμε νέα συμφωνία, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει το παραμικρό από τότε. Είμαι αποφασισμένος να κινηθώ νομικά καταγγέλοντας το συμφωνητικό. Βαρέθηκα τις υποσχέσεις. Δε γίνεται με το έτσι θέλω να καλύψω εγώ όλη την "τρύπα". Μέχρι το τέλος Ιουνίου έχουν δεσμευτεί για σχεδόν 250.000 ευρώ. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να τηρήσουν τη δέσμευσή τους».

Αναφερόμενος στον φίλαθλο κόσμο του Πανιωνίου, είπε: «Από τον κόσμο είμαι πολύ ευχαριστημένος και τους ευχαριστώ όλους. Ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στην προσπάθεια που έγινε και τους θέλουμε κοντά μας και στη συνέχεια. Ήθελα απλά να μάθουν όλοι τι συμβαίνει. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε η επόμενη σεζόν θα είναι και η τελευταία μου στον Πανιώνιο».

Τέλος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα ιστοσελίδας, που αναφέρει ότι ο Βασίλης Οικονομίδης περνάει προσωπικά του έξοδα σε αυτά του ΕΣΑΚΕ, είπε: «Το σίγουρο είναι ότι τέτοια γεγονό
Keywords
Τυχαία Θέματα