Κατά τον Παπαδήμο οι συνταξιούχοι θα πρέπει να πουν και ευχαριστώ για τις περικοπές στις απολαβές τους!!!

Την εφαρμογή προγράμματος οικονομικής υποστήριξης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ανακοίνωσε προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, κ. Λ. Παπαδήμος, ως απόρροια των διαδοχικών τηλεδιασκέψεων και τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε τις προγηγούμενες ημέρες με τους ευρωπαίους ομολόγους του. Ωστόσο, «στο ζήτημα των συντάξεων , έγινε διεξοδική και έντονη συζήτηση με............
την τρόικα. Η μείωση δεν μπορούσε να αποφευχθεί.
Οι επιπτώσεις, όμως, είναι ηπιότερες απ' ό,τι έχουν εμφανιστεί. Για κάποιον που παίρνει σύνταξη 1500 ευρώ, η σύνταξή του μειώνεται κατά 12% για το ποσό πάνω από τα 1300 ευρώ. Μειώνεται, δηλαδή, κατά 24 ευρώ. Όσον αφορά στο ζήτημα του επιτρόπου ή επιτρόπων ανά υπουργείο, αυτό δεν συζητείται. Προβλέπονται ήδη και λειτουργούν μόνιμοι μηχανισμοί παρακολούθησης εφαρμογής του προγράμματος, οι οποίοι θα ενισχυθούν. Δεν τίθεται θέμα επιτρόπου», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Επίσης ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο ότι κατά τις συζητήσεις που είχε τις προηγούμενες τρεις ημέρες με ηγέτες χωρών της ΕΕ, καθώς και με επικεφαλής θεσμικών εταίρων, υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας, «πρόταση που έγινε θετικά αποδεκτή» και πρόσθεσε πως αναμένει «ότι στις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπάρχει συγκεκριμένη και ουσιαστική ανταπόκριση σε αυτό το αίτημα».
Η λήψη αποφάσεων ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, τη Δευτέρα, η προώθηση των προαπαιτούμενων ενεργειών που πρέπει να ολοκληρωθούν εντός των επομένων τριών εβδομάδων στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου προγράμματος και ενόψει της σύναψης της δανειακής σύμβασης και η έγκριση του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ για ζητήματα ιδιαίτερης σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας είναι τα τρία επείγοντα θέματα για τα οποία ο πρωθυπουργός συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπαδήμος, την προηγούμενη εβδομάδα τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης εξέτασαν μια σειρά πρόσθετων μέτρων ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθεί το πακέτο περιορισμού των δαπανών κατά 325 εκατομμύρια ευρώ και πρόσθεσε ότι τα μέτρα βασίστηκαν σε ορισμένα κριτήρια και μεταξύ αυτών «ουσιαστικό κριτήριο είναι να έχουν πάγιο και όχι προσωρινό χαρακτήρα, δηλαδή να επηρεάζουν με μόνιμο τρόπο τις δαπάνες και επομένως να οδηγούν σε ουσιαστικό και μόνιμο περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος».
Όπως είπε ο κ. Παπαδήμος, τα μέτρα αυτά πρόκειται να παρουσιαστούν στο Eurogroup της Δευτέρας «όπου θα ολοκληρωθεί η συζήτηση σχετικά με το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδος, τις προαπαιτούμενες ενέργειες και άλλα συναφή θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση της χώρας και κατά την περίοδο 2012- 2014, αλλά και κατά την επόμενη οκταετία».
Αναφορικά με το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ, ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι με αυτό «επιδιώκεται η ρύθμιση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη και αξιοποίηση του Ελληνικού και του Αγ
Keywords
Τυχαία Θέματα