Τελικές προετοιμασίες για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Κανονικά, στις 18 Μαρτίου, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, στα γραφεία της οδού Ιπποκράτους, με τη συμμετοχή του γραμματέα του...

Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη, του γραμματέα της Επιτροπής Δεοντολογίας Γιώργου Ανωμερίτη και τους γραμματείς της Αττικής
(Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών) της Γραμματείας του Τομέα Οργανωτικού. Παραμένουν, επίσης, οι ημερομηνίες για τη σύγκληση της Εθνικής Συνδιάσκεψης και του Εθνικού Συμβουλίου για την κατάθεση και ανάδειξη των υποψηφιοτήτων, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι δύο. Του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει, ακόμα, επισήμως την πρόθεσή του, αλλά θα το πράξει τις αμέσως επόμενες ημέρες, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά στη συζήτηση για το PSI.

Επίσης, υπάρχει και η ανακοινωθείσα υποψηφιότητα του Στέφανου Τζουμάκα, η οποία συναντά δυσκολίες στη συγκέντρωση του απαραίτητου αριθμού των υπογραφών που απαιτούνται προκειμένου να κατατεθεί μια υποψηφιότητα. Σχετικά με το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το προηγούμενο του 2007, όπου υπήρξαν χαλαρά κριτήρια, αρμόδια μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας απέκλειαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας ότι, τότε, δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη στο Καταστατικό, το οποίο τροποποιήθηκε στα συγκεκριμένα άρθρα του, στο Συνέδριο του 2008.

Ενδέχεται, πάντως, να μετακινηθεί προς τα πίσω η ημερομηνία συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου να υπάρχει χρόνος για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων, να εξεταστούν οι όποιες ενστάσεις και οι υποψήφιοι να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τα μέλη και τους φίλους που θα κληθούν να ψηφίσουν. Σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς το Πολιτικό Συμβούλιο, το Εθνικό Συμβούλιο θα μπορούσε να συνεδριάσει, αντί στις 11 Μαρτίου, όπως αρχικά είχε οριστεί, την επόμενη μέρα της Εθνικής Συνδιάσκεψης, η οποία θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Μαρτίου.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής έγινε και μια πρώτη αποτίμηση των μέχρι σήμερα διαδικασιών στις κομματικές οργανώσεις του Κινήματος. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα συμμετοχής στην περιφέρεια, ενώ στην Αττική τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Ωστόσο και στην Αττική διαπιστώνεται ότι στις διαδικασίες προσέρχονται οι «παλιότεροι», όσοι, δηλαδή, έχουν αρκετά χρόνια κομματικής ζωής και ανεπτυγμένη παραταξιακή συνείδηση.

Τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία έχει αποκτήσει σημαντική τεχνογνωσία στη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών, το επιχειρησιακό σχέδιο (χειρόγραφα και ηλεκτρονικά) που θα περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις καθενός, για κάθε μέρα των επόμενων 4 εβδομάδων μέχρι την εκλογή προέδρου.

Ένα από τα θέματα που απασχολούν την Επιτροπή, είναι που και πόσες κάλπες θα στηθούν. Αν δηλαδή θα στηθεί μια κάλπη ανά Καλλικρατικό δήμο, ή μια ανά Καποδιστριακό δήμο. Στην πρώτη περίπτωση θα στηθούν 350 κάλπες, ενώ στη δεύτερη 1100. Στις εκλογές, στις οποίε
Keywords
Τυχαία Θέματα