Κανείς δεν μπορεί να δημεύσει το ταμείο Μολυβιάτη

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τη διάσωση των χρημάτων από το Ταμείο Μολυβιάτη ακόμα και μέσω δικαστικής οδού, εντός ή και εκτός Ελλάδας.
Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έκανε ειδική μνεία για το Ταμείο Μολυβιάτη, στο οποίο δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για αναλογικότητα και το οποίο βρίσκεται τώρα στο Υπουργείο Οικονομικών με τα...
114 εκατομμύρια που διαθέτει να λιμνάζουν. «Πρόκειται για χρήματα ιδιωτών και κανείς δεν μπορεί να τα δημεύσει»,
είπε.
Στην εισήγηση του για τον απολογισμό των πυρκαγιών της θερινής περιόδου. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως θετικό τον απολογισμό των πυρκαγιών αν και στόχος της Περιφέρειας είναι η μηδενική απώλεια ανθρώπινης ζωής αλλά και δασικής γης, γεγονός δύσκολο λόγω της έντονης κλιματικής αλλαγής, όπως είπε.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το σώμα ότι έχει ήδη κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στο ΥΠΕΚΑ για την ολοκληρωμένη προστασία του δάσους.
Για τις λιμνοδεξαμενές ανέφερε ότι σώθηκε το σχετικό πρόγραμμα, το οποίο εξασφαλίζει και τη βιωσιμότητα και άλλων προγραμμάτων, τα οποία κινδύνευαν να χαθούν, όπως η αναδάσωση του Πάρνωνα. Επίσης προετοιμάζεται το πρόγραμμα 2013 – 2016 του ΕΟΧ για τα δάση και τη βιοποικιλότητα.
Για το Μαίναλο ανέφερε ότι χρειάζεται να αναδασωθούν περίπου 800 στρέμματα.

http://www.moriasnow.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα