"Στον πάγο" βάζουν οι ΗΠΑ την Τουρκία για το θέμα της γεώτρησης στην Κύπρο

Κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό των Εξωτερικών, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε χθες το βράδυ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Χίλαρι Κλίντον.
Στη ατζέντα της συζήτησης που είχαν οι δύο τους είχε συμπεριληφθεί το θέμα των απειλών που εξακοντίζει η Τουρκία προς πάσα κατεύθυνση, θέτοντας επιτακτικά το αίτημα για την παύση κάθε ενέργειας που αποσκοπεί στη....
διεξαγωγή ερευνών και την πραγματοποίηση γεώτρησης για την άντληση φυσικού αερίου και άλλων υδρογονανθράκων από την πλευρά της Κύπρου
στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ.
Η κ. Κλίντον τόνισε στον τούρκο ομόλογό της σε έντονο ύφος πως οι ΗΠΑ τάσσονται κατά κάθε απειλής, πόσο μάλλον μιας πολεμικής ενέργειας στο θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Αμερικανός αξιωματούχος αναφερόμενος στο ζήτημα των γεωτρήσεων είπε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να κάνει γεωτρήσεις εντός της ΑΟΖ της, και ότι αυτές δεν έχουν σχέση με τις συνομιλίες για το Κυπριακό, ενώ αναφερόμενος στο Κυπριακό, επανέλαβε την αμερικανική θέση για μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας μέσω διαπραγματεύσεων.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα