το «σβουρλάκι».

Φίλες και φίλοι αναγνώστες , θα έχετε προσέξει ότι στο ιστολόγιό μας συχνά γίνονται παρουσιάσεις πεζών δοκιμίων ,διηγημάτων ,ποιημάτων ,πινάκων ζωγραφικής ,εκθέσεων, προβολές video,ταινιών μικρού μήκους κλπ νέων ή καταξιωμένων δημιουργών .

Ερεθίσματα για τις παρουσιάσεις αυτές έχουμε ή από τον εαυτό μας ή από υποδείξεις φίλων-συνεργατών ή και.....
των ιδίων των δημιουργών.

Χωρίς να είμεθα ειδικοί και με μόνο κριτήριο τη δική μας αισθητική (γι αυτό και ας μας συγχωρήσουν αυτοί στους οποίους αρνηθήκαμε το βήμα μας)προβαίνουμε στις παρουσιάσεις αυτές που γίνονται μέσω άρθρων-αναρτήσεων.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι στο ιστολόγιό μας δεν υπάρχουν εμπορικές διαφημίσεις-BANNERS και ως εκ τούτου δεν θα θέλαμε να θεωρήσετε την παρούσα ανάρτηση ως τοιαύτη.

Λάβαμε αφορμή για την ανάρτηση αυτή από μια επικοινωνία με mail που είχαμε με τον γνωστό σας από τα άρθρα του στο ιστολόγιό μας Θεόφιλο Αιγινήτη σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος να προμηθευθεί το ενδιαφέρον βιβλίο του, το“σβουρλάκι”, το οποίο και σας προτείνουμε να αποκτήσετε.

Δεν θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία ,οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερώσουν στο email : [email protected] τον συγγραφέα να τους δώσει τον τραπεζικό λογαριασμό που μπορούν να πληρώνουν 15 ευρώ ή μέσω paypal στο email : [email protected] και θα παίρνουν το βιβλίο ταχυδρομικώς στη διεύθυνσή τους. Στο ποσόν περιλαμβάνονται και τα ταχυδρομικά έξοδα.

Για να έχετε μια πρόγευση από το”σβουρλάκι”, του Θεόφιλου σας παραθέτουμε το κείμενο της Παρουσίασης από τον καθηγητή του πανεπιστημίου Ν. Πετρόχειλο.

Μπορεί να συμβεί και αυτό : Ένας άγνωστος μέχρι σήμερα όχι στον καλλιτεχνικό, εφόσον είναι γνωστός ζωγράφος, αλλά στο συγγραφικό κόσμο να κάνει μια πρώτη παρουσίαση των συγγραφικών του ικανοτήτων και η απόπειρα αυτή να είναι πολλού λόγου άξια και ο μόνος ψόγος που θα μπορούσαμε να διατυπώσουμε κατά του Θεόφιλου Αιγινήτη είναι γιατί μέχρι σήμερα, παρά το ότι έχει γράψει άλλα έξι βιβλία, όπως ο ίδιος μας διαβεβαιώνει στον πρόλογό του, δεν έχει δημοσιεύσει κανένα άλλο εκτός από το «σβουρλάκι». Αν ο λόγος είναι αυτός που πλήττει όλους όσοι γράφουμε, ιδιαίτερα στις σημερινές μέρες, δηλαδή η «κακή» συνήθεια των τυπογράφων να ζητούν και . χρήματα από τον συγγραφέα για να δημοσιεύσουν το πόνημά του, τότε ποιος μπορεί να έχει αντίρρηση; Αν όμως ο κ. Αιγινήτης δίσταζε γιατί αμφέβαλλε για την ποιότητα της παραγωγής του, αυτό, τουλάχιστον αν κρίνουμε από το πρώτο δημοσιευμένο έργο του, δεν δικαιολογείται.

Ο Χαλκιδαίος δημιουργός γεννήθηκε το 36, όπως και ο ομιλών, (εννοώ βέβαια το 1936 όχι το .. 1836, πράγμα που, τουλάχιστον στον ομιλούντα, δεν είναι και τόσο οφθαλμοφανές). Ζωγράφος, της Σχολής Καλών Τεχνών και της Σχολής Δοξιάδη, δίδαξε σε Τεχνικά Επαγγελματικά Λύκεια και παρουσίασε εκθέσεις του καλλιτεχνικού του μόχθου. Παιδί της Κατοχής, όπως όλοι μας, πάλαιψε με την ανέχεια, τον κίνδυνο και το φόβο. Βγήκε νικητής
Keywords
Τυχαία Θέματα