Κ. Μουσουρούλης: «Δεν υπάρχει πρόταση για κοινή αγροτική πολιτική»

Σήμερα η χώρα μας προκειμένου να ξεφύγει από τη κρίση όλοι διαπιστώνουν ότι επιβάλλεται να δοθούν κίνητρα στο πρωτογενή τομέα της παραγωγής που είναι οι αγρότες μας. Είναι κοινή διαπίστωση ότι τα αγροτικά μας προϊόντα εξαιτίας των κλιματολογικών συνθηκών που υπάρχουν στη χώρα μας είναι εξαιρετικά και οι...
αγορές της Ευρώπης τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα τα ζητούν με μανία. Ο βουλευτής Χίου της Ν.Δ, Κώστας Μουσουρούλης μιλώντας στην επιτροπή για την Κοινή Αγροτική πολιτική κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι: «Δεν υπάρχει ελληνικό όραμα για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ούτε συγκεκριμένη πρόταση από
την Κυβέρνηση».

Κάλεσε επίσης, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη, να ενημερώσει αναλυτικά την επιτροπή για την προετοιμασία του στρατηγικού πλαισίου της χώρας για την επόμενη περίοδο, σχετικά με την αγροτική ανάπτυξη αλλά και την αλιεία, της οποίας η τύχη, όπως είπε χαρακτηριστικά, αγνοείται.

Όπως επεσήμανε, ανεξάρτητα από την πορεία και την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, το πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η αξιοποίηση των πόρων της τρέχουσας περιόδου 2007-2013.

Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις της Κυβέρνησης περί μείωσης του Κοινοτικού Προϋπολογισμού 2014-2020 από 3% ως 5% σε σχέση με την περίοδο 2007-2013, ο Βουλευτής Ν. Χίου εξέφρασε την επιφύλαξη πως το πιθανότερο είναι να υπάρξει μεγαλύτερη μείωση, λαμβανομένων υπόψη των έως τώρα αριθμών, καθώς και των μηνυμάτων από τις χώρες που είναι καθαροί πληρωτές.

Newscode.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα