Η υποβολή των δηλώσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών μέσω Ιντερνετ


Μέχρι τις 30 Απριλίου ανεξάρτητα αν προκύπτει ή όχι ποσό φόρου για απόδοση Ηλεκτρονικά θα πρέπει να.... υποβληθουν μέχρι τις 30 Απριλίου οι αρχικές οριστικές εμπρόθεσμες δηλώσεις απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών οικονομικού έτους 2012, ανεξάρτητα αν προκύπτει ή όχι ποσό φόρου για απόδοση, όπως και οι αρχικές οριστικές εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΜΥ στις οποίες υπάρχει ποσό φόρου προς απόδοση, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.

Με την απόφαση αυτή (ΠΟΛ.1072/21.3.2012)
καθορίστηκαν ο τύπος και το περιεχόμενο της Οριστικής Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ. - Έντυπο Ε7-Φ-01.015), καθώς και η υποχρέωση υποβολής της και απόδοσης του φόρου με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας ή με μαγνητικό μέσο.
Οι αρχικές οριστικές εκπρόθεσμες δηλώσεις για τις οποίες δεν προκύπτει ποσό φόρου για απόδοση καθώς και οι τροποποιητικές οριστικές δηλώσεις ΦΜΥ του ιδίου οικονομικού έτους, υποβάλλονται αποκλειστικά στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., συνοδευόμενες υποχρεωτικά με μαγνητικό μέσο.Στην εγκύκλιο αναφέρεται μεταξύ άλλων:«Άρθρο 1Ορισμός τύπου και περιεχομένου οριστικής δήλωσης ΦΜΥ (Έντυπο Ε7-Φ-01.015 )1. Ορίζουμε ότι, ο τύπος και το περιεχόμενο σε υλική μορφή της οριστικής δήλωσης με τα ποσά φόρου εισοδήματος, τελών χαρτοσήμου και εισφοράς Ο.Γ.Α., (κατά περίπτωση), που παρακρατήθηκαν από εισοδήματα μισθωτών υπηρεσιών (Έντυπο Ε7-Φ-01.015), έχει όπως το σχετικό υπόδειγμα το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα.2. Ορίζουμε ότι τα χαρακτηριστικά των χρησιμοποιούμενων αποδεκτών μέσων για την υποβολή, σε ηλεκτρονική ή μαγνητική μορφή, του εντύπου της παραγράφου 1 αυτού του άρθρου, έχουν όπως περιγράφονται στο συνημμένο στην παρούσα «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ».3. Ορίζουμε ότι το περιεχόμενο της οριστικής δήλωσης Φ.Μ.Υ.(Έντυπο Ε7-Φ-01.015) των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος, έχει απαραίτητα το σύνολο των στοιχείων που προβλέπονται στο επισυναπτόμενο έντυπο και παράρτημα.4. Η διαμόρφωση της δομής και των δεδομένων του αρχείου της οριστικής δήλωσης Φ.Μ.Υ. είναι αυτή που ορίζεται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.5. Οι παράγραφοι 1, 2 και 3 του παρόντος άρθρου έχουν ανάλογη εφαρμογή, όσον αφορά την υλική ή μαγνητική μορφή τους, και για οριστικές δηλώσεις παρελθόντων οικονομικών ετών, κατά περίπτωση.6. Παρέχεται η ευχέρεια χρησιμοποίησης μηχανογραφικά προσχεδιασμένου εντύπου, εφόσον αυτό περιέχει όλα τα στοιχεία που αναγράφονται στην πρώτη και επόμενες σελίδες του εγκεκριμένου εντύπου της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου.Άρθρο 2Τρόπος υποβολής οριστικής δήλωσης ΦΜΥ (Έντυπο Ε7 -Φ-01.015)1. Οι αρχικές οριστικές εμπρόθεσμες δηλώσεις απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ. Έντυπο Ε7-Φ-01.015 ), οικονομικού έτους 2012 και ανεξάρτητα αν προκύπτει ή όχι ποσό φόρου για απόδοση καθώς και οι αρχικές οριστικές εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΜΥ για τις οποίες προκύπτει ποσό φόρου για απόδοση υποβάλλονται και ο τυχόν φόρος αποδίδεται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο δικτυακό τόπο της Γενικής
Keywords
Τυχαία Θέματα