Η τρόικα διαφωνεί με ευνοϊκότερες οικονομικές ρυθμίσεις

Απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα κάνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Βαγγέλης Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης του με τους εκπροσώπους της τρόικα, αφού όλα όσα ο προκάτοχός του είχε αφήσει να εννοηθούν πως θα περιληφθούν στο....
μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα
για να γίνει περισσότερο «ελκυστικό» με ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την διατήρηση του αφορολογήτου στα σημερινά επίπεδα, την επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης, την μη εξίσωση του ειδικού τέλους στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης, δεν τυγχάνουν και της αποδοχής των τροικανών.
Χθες, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού προηγουμένως η τρόικα είχε διαμηνύσει τις προθέσεις της. Ο κ. Βενιζέλος στη χθεσινή συνεδρίαση έλαβε την εν λευκώ εξουσιοδότηση να προχωρήσει στη διαπραγμάτευση για τα συγκεκριμένα ζητήματα με τους εκπροσώπους της τρόικα, με τους οποίους συναντάται σήμερα. Μέχρι το απόγευμα θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε συμφωνία.

Εν όψει αυτών των εξελίξεων, ο κ. Γ. Παπανδρέου σημείωσε μεταξύ των άλλων στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης ότι το διεθνές περιβάλλον είναι σκληρό, ασταθές και συχνά αμήχανο και τόνισε ότι «ξέρουμε που πάμε. Υπάρχει συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο που εφαρμόζουμε μέχρι το 2013». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε σε συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας».

http://dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα