Πρόσωπο με πρόσωπο με τους «φίλους» του ο Σαμαράς

10:30 23/6/2011 - Πηγή: 24wro
«Μου ζητάνε να τους στηρίξω για να δώσουν σε έναν ασθενή ένα φάρμακο...
το οποίο τον σκοτώνει. Δεν θα το κάνω», απαντά μέσω των Financial Times, ο Αντώνης Σαμαράς στα επίμονα κελεύσματα για συναίνεση.

Ο αρχηγός της ΝΔ, καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει ένα νέο σκληρό πρέσινγκ για να συνυπογράψει τις κυβερνητικές αποφάσεις και να συνταχθεί με την γραμμή που έχουν από κοινού χαράξει ελληνική κυβέρνηση
και πιστωτές. Ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί εκ νέου τις απόψεις του, καθιστώντας σαφές πως η ΝΔ ουδέποτε διαφώνησε με τους στόχους, αλλά εξέφρασε στοιχειοθετημένα την διαφοροποίησή της ως προς την συνταγή που εφαρμόζεται ενώ θα υπεραμυνθεί τις θέσης του ότι οι ξένοι αξιωματούχοι έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης σχετικά με τις «γαλάζιες» προτάσεις.

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί για τη ΝΔ, δεν είναι θετικό. Ορισμένοι μάλιστα ομοϊδεάτες του Αντώνη Σαμαρά, μιλούν ακόμη και για λαϊκισμό και δημαγωγία από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστική είναι η «σκληρή γλώσσα» που έχουν μεταχειριστεί τις τελευταίες ώρες Γερμανοί και Αυστριακοί Χριστιανοδημακράτες, στάση που θα είχε ενδεχομένως οξυνθεί περισσότερο αν δεν είχε μεσολαβήσει η πυροσβεστική παρέμβαση Ντολ, του επικεφαλής των Κεντροδεξιών Ευρωβουλευτών, που δίχως να υπερασπιστεί τη ΝΔ, δεσμεύτηκε απέναντι στους επικριτές της πως θα υπάρξουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις κατά την κρίσιμη Σύνοδο του Ε.Λ.Κ..

Στη ΝΔ γνωρίζουν καλά πως οι ώρες της Συνόδου θα περάσουν «αργά», ωστόσο φιλοδοξούν να έχουν επαρκή χρόνο ώστε να τεκμηριώσουν τις θέσεις τους και να πετύχουν την αναστροφή του δυσμενούς κλίματος. Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως ο ίδιος δεν πρόκειται να καμθεί από τη στάση των ξένων συνομιλητών και πως θα είναι συνεπής στη στάση του να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Την άποψη των ξένων ευρωβουλευτών επιχειρούν να αλλάξουν και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, όπως ο Γιώργος Κουμουτσάκος, που έχουν κάνει ανοιχτά λόγο για παραπληροφόρηση καλώντας στην ουσία τους πιο δύσπιστους να ακούσουν προσεκτικά την επιχειρηματολογία Σαμαρά αντί να σπεύσουν να δώσουν «τελεσίγραφο-συναίνεσης».

Στους κόλπους της ΝΔ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις αντιδράσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ωστόσο επιμένουν πως είναι υπέρ του το γεγονός ότι γνωρίζει τι και ποιους έχει να αντιμετωπίσει και άρα τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κινηθεί στις Βρυξέλλες.
newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα