Η Λιάνα, οι φαβέλες και ο ...Πελέ!

Mετά τον Μπαμπινιώτη που διόρθωσε τα γενόσημα του Λοβέρδου σειρά πήρε η Λιάνα Κανέλλη.
Η βουλευτής του ΚΚΕ ξεσπάθωσε για την μετάφραση του όρου Memorandum of Understanding ως Μνημόνιο
Κατανόησης που είθισται να χρησιμοποιείται στις συμβάσεις που έρχονται προς κύρωση στη Βουλή. Αφορμή στάθηκε εκείνη που αφορά στη συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Διπλωματικής Ακαδημίας Ελλάδας και .....
του Βραζιλιάνικου Ινστιτούτου Rio Branco Βραζιλίας.

«Αν μείνουμε», είπε,» στην έννοια του μνημονίου, το μόνο πράγμα για το οποίο μπορούμε να ωφεληθούμε είναι να διδαχθούμε πως ο Πελέ εμφανίζεται, ενδεχομένως με μία διπλωματική ικανότητα, ως ο άνθρωπος με τα περισσότερα γκολ – που δεν είναι αληθές γιατί τα μισά ήταν σε ανεπίσημους αγώνες – και να εξοικειωθούμε και με τη έννοια της φαβέλας στο επίπεδο των φτωχοποιημένων ελλήνων κατά το επίπεδο της κατανόησης και της αντίληψης της μεγάλης ανάπτυξης της μεγάλης Βραζιλίας με τον πολλαπλασιασμό των φαβελών».

Η βουλευτής, έστω και με μεταφραστικές ενστάσεις, έδωσε θετική ψήφο στην εν λόγω σύμβαση, «πολύτιμη ψήφο», κατά τον πρόεδρο της Επιτροπής Ερνέστο Χαραλαμπόπουλο. «Όταν δεν βλάπτει λαούς και από τις δύο πλευρές δεν θα έχετε πρόβλημα να πάρετε το ναι μας», σχολίασε άμεσα η κα Κανέλλη, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι το προηγούμενο «ναι» του κόμματός της ήταν για την έρευνα στο Cern.
http://www.briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα