Ενισχύεται "η ομάδα δράσης" του Χ.Ράϊχενμπαχ

Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα μέσα στο επόμενο διάστημα, οι οποίοι θα τεθούν υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, προκειμένου να βοηθήσουν στην βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Η ομάδα αυτή θα έχει ως αρμοδιότητα την στενή παρακολούθηση των ελληνικών εσόδων, και θα έχει και δικαίωμα να παρεμβαίνει στην φορολογική διοίκηση προκειμένου να λαμβάνονται άμεσα μέτρα για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού.

Η καταπολέμηση της διεθνούς φοροδιαφυγής
είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα σύμφωνα με τον Χορστ Ράιχενμπαχ, καθώς εάν επιτευχθεί θα αυξηθούν κατά πολύ τα φορολογικά έσοδα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα, η σύναψη συνεργασίας της Ελλάδας με άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να ελέγχονται ακίνητα Ελλήνων που βρίσκονται σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Συμβουλές παρέχονται και στις ελληνικές αρχές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με άλλες μεθόδους που υπάρχουν για να επιτευχθεί η αύξηση των εσόδων μέσα από την φορολογία των αποταμιεύσεων Ελλήνων υπηκόων στο εξωτερικό. Οι μέθοδοι αυτές θα είναι σύμφωνες με το δίκαιο της ΕΕ και δεν θα θέτουν εν αμφιβόλω τις ισχύουσες, ούτε τις μελλοντικές νομικές πράξεις σε επίπεδο ΕΕ.

Στο στόχαστρο μπαίνουν και τα τεράστια χρηματικά ποσά που έχουν φυγαδευτεί στην Ελβετία. Επίσης, καταβάλλονται προσπάθειες για την υπερπήδηση των τεχνικών δυσχερειών που οι ελληνικές φορολογικές αρχές συναντούν σε σχέση με την πάταξη της διεθνούς φοροδιαφυγής.

Η πρόοδος στον συγκεκριμένο τομέα θα ελέγχεται επισταμένως σε συνάρτηση με συμφωνηθέντες δείκτες, όπως το ύψος των φορολογικών εσόδων και των εισπραχθεισών ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών.
Keywords
Τυχαία Θέματα