Η εθνικότητα δεν αποτελεί προϋπόθεση για εισαγωγή στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων

«Οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων, χωρίς διάκριση, στη χρήση των υπηρεσιών που παρέχουν, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, με έγγραφο του, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς.....
απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. Αθανάσιου Πλεύρη και Άδωνη Γεωργιάδη για τη φιλοξενία τέκνων αλλοδαπών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων.
Προς απάντηση της ερώτησης διαβιβάστηκαν πάντως στη Βουλή στοιχεία από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, από τα οποία προκύπτει ότι τα παιδιά αλλοδαπών, που φιλοξενούνται είναι το 1/5 του συνολικού αριθμού των παιδιών, που έχουν εγγραφεί.

Συνολικά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου έχουν εγγραφεί 5.251 παιδιά και από αυτά τα 1.063 είναι τέκνα αλλοδαπών, ενώ όπως ξεκαθαρίζει και ο γενικός διευθυντής, Θεόδωρος Λιβάνιος, «η επιλογή των παιδιών για την εισαγωγή τους στους παιδικούς σταθμούς γίνεται βάσει προϋποθέσεων, που καθορίζονται αναλυτικά στον Εσωτερικό Κανονισμό του Δημοτικού Βρεφοκομείου, ενώ η εθνικότητα δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής».

Ο κ. Λιβάνιος ενημερώνει πάντως ότι ο Εσωτερικός Κανονισμός του Δημοτικού Βρεφοκομείου βρίσκεται υπό διαβούλευση, προκειμένου να κατατεθούν τεκμηριωμένες και βιώσιμες προτάσεις για μελλοντική τροποποίησή του.

Οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. στην ερώτησή τους σκόπιμα έκαναν λόγο για υπερσυγκέντρωση τέκνων αλλοδαπών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, με αποτέλεσμα «την υποβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος και την περιθωριοποίηση πολλών ελληνοπαίδων, που δεν βρίσκουν θέση στους δημοτικούς σταθμούς».

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα