Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Ζ.

Συγκέντρωση ξανά την Κυριακή για το κίνημα των "αγανακτισμένων". Αγαπημένο θέμα οι "αγανακτισμένοι".

Μην με παρεξηγήσετε για την αυστηρότητά μου, που από την αρχή, πριν αρκετούς μήνες εξέφρασα μέσω αμφιβολιών και "καταγγελιών" για την ύποπτη δράση του κινήματος. Από την προέλευση της ονομασίας του, τα κομματικά χαρακτηριστικά που εμφάνισε στην πορεία, την συμβολή παρακρατικών στον αγώνα και την ανωνυμία που διαρκώς κάλυπτε όλες τις ενέργειές του, μέχρι την...απρόσμενη συμβολή των μέσων ενημέρωσης-τηλεοπτικών
σωτήρων, τα οποία πολλαπλασίασαν τους "πιστούς" από πενήντα σε....
πεντασκόσιες χιλιάδες προς τέρψην της δίψας του λαού για δικαίωση.

Το κίνημα ήταν ένα think tank της πλατείας. Ένα διεθνιστικό, πανευρωπαϊκό πανηγύρι αγανάκτισης, που αναζητούσε δικαίωση ταξική. Ένα κίνημα, που ποτέ δεν έκρυψε οτι δεν διαθέτει εθνική συνείδηση. Ένα νέο "ΠΑΜΕ" που αντί εργασιακών δικαιωμάτων, επικεντρώθηκε στην οικονομική κρίση που πλήττει τον ελληνικό χώρο. Οι ίδιοι μάλιστα στην πλατεία Συντάγματος, είχαν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Απορώ, αν το εγχείρημα τους πετύχαινε, ποιο από τα δύο στρατόπεδα, εχθροί μισητοί ο ένας στον άλλο, θα θεωρούταν κερδισμένο; Οι αντιρατσιστές ή οι φασίστες; Οι Έλληνες πάντως, όχι.

Περασμένα ξεχασμένα όμως.
Η παρούσα κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση παράνομη και αντισυνταγματική. Δεν νοείται συμμετοχή της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση. Πολυκομματική κυβέρνηση σημαίνει πραξικοπηματική κυβέρνηση.

Να λοιπόν η ευκαιρία των αγανακτισμένων. Ας αφήσουν τα παραμύθια του grass root revolution και ας πιάσουν από μία ελληνική σημαία. Ας βρουν έναν αρχηγό που να χαίρει ευρείας αποδοχής. Το Σύνταγμα της Ελλάδος, σε καταστάσεις τέτοιες, νομιμοποιεί την βίαιη επέμβαση πολιτών. Μπορούν να εισβάλλουν στη βουλή και να τους βγάλουν με κλωτσιές έξω. Ευκαιρία είναι, να απαιτήσουν εκλογές, δικαιοσύνη και δημοκρατία. Ν'αποδείξουν οτι απλώς παρεξηγήθηκαν. Οτι αλλοιώθηκε η αυθεντική πατριωτική προσπάθειά τους. Οτι δεν προσπαθούν να εκτονώσουν το λαϊκό αίσθημα σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα.
Ιδού η ρόδος ...

Άνθρωποι σαν τον Καμμένο φωνάζουν για την κυβέρνηση έκτρωμα και για την παράδοση της χώρας στο αγγλικό δίκαιο. Ας ενωθούν για να'χουν λαϊκή υποστήριξη. Ας έλθουν μαζί με κάποιους αξιόλογους ιερωμένους και θα'χουν ακόμη μεγαλύτερη. Εύχομαι ν'αποδείξουν σε όλους μας πως έχουν πατριωτική συνείδηση. Αν όμως σηκώσουν κόκκινες σημαίες, τα Δεκεμβριανά θα είναι πιο κοντά από ποτέ.
Keywords
Τυχαία Θέματα