Ξύπνα εσύ που κοιμάσαι, κι αναστήσου από τους νεκρούς, και θα σε φωτίσει ο Xριστός

Γράφει ο Οδυσσέας Ντάκουλας

Στην εποχή μας εις την οποία η Ελλάς και όλος ο κόσμος βομβαρδίζεται από τα θανατηφόρα πνευματικά δηλητήρια (αιρέσεις,θρησκείες,θανατολάγνες ιδεολογίες με συνειδησιακούς τύπους και φιλοσοφικούς μανδύες,νεοειδωλολατρίες,μαγείες,διαστροφικές συνυπάρξεις και αναζητήσεις εις το όνομα της ΄΄ελευθερίας΄΄!!! και όλα τα χωρίς τέλος τεχνάσματα του Ψεύδους)επιφέροντας την ψυχική νέκρωση των ανθρώπων είναι μείζοντος σημασίας να ξαναβρούμε το αείζωον κέντρο αναφοράς, την αληθινή πίστη των ενδόξων ημών προγόνων,την
Ορθοδοξία μέσα εις την οποία ο άνθρωπος δεν λατρέυει έναν θεό πλασμένο από την φαντασία του με τροφοδότη τον.....
Πλάνο αλλά τον Ενα,Αληθινό,Ζώντα Τριαδικό Θεό,ο Οποίος Εφανερώθει σε όλη την Ορατή και Αόρατη Κτίση στο Πρόσωπο Του Θεανθρώπου και Σωτήρα ημών,του Ιησού Χριστού,ο Οποίος είναι ο Μόνος που έχει και δίδει ζωή διότι είναι ο Iδιος η Ζωή,και ο Οποίος καταδέχτηκε να εισέλθει στον κόσμο και την ανθρώπινη τραγική ιστορία, για χάρη της δική μας απολυτρώσεως.
Εναν Θεό τον Οποίο οι αρχαίοι ημών πρόγονοι εις το πρόσωπο των 7 μεγίστων Φιλοσόφων κάτω από τον Ναό του Αγνώστου Θεού-τον Ναό του Θεού του Ελέους(στο Μοναστηράκι) ανέμεναν με λαχτάρα και συζητούσαν περί του Ερχομού Του και έτρεξαν να τον συναντήσουν λίγο πριν το Θείο Πάθος.
Οπωσδήποτε η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία, δεν είναι κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί δια της ανθρώπινης διανόησης παρά μόνον να βιωθεί εντός της Εκκλησίας,δια της ελληνορθόδοξης ασκητικής και είναι ο μοναδικός δρόμος της επίτευξης του προορισμού του ανθρώπου,την καθ΄ομοίωσιν αυτού με τον Θεόν,την κατά χάριν θέωση του ανθρώπου. Είναι σημαντικό ένεκεν των πλανών που αιωρούντε στην σύγχρονη εποχή μας να ερμηνεύσουμε εν συντομία κάποιες βασικές ελληνορθόδοξες έννοιες ώστε να μην παρασυρόμαστε από τα τεχνάσματα του Αρχηγού των νεκρών.

Πίστης.
΄Έστι πίστις ελπιζομένων υπόστασις, πραγμάτων έλεγχος ου βλεπομένω΄΄ μας λέγει ο Απόστολος Παύλος,είναι η αναπόδεικτος μυστική γνώση κατά τον Αγιο Μάξιμο τον Ομολογητή που καθορίζει ήδη την υπέρ φύσιν σχέση και ένωση του ανθρώπου με τον Θεό. Ἡ πίστις, δύναμίς ἐστι σχετική, ἢ σχέσις δραστικὴ τῆς ὑπὲρ φύσιν ἀμέσου τοῦ πιστεύοντος πρὸς τὸν πιστευόμενον Θεόν, τελείας ἑνώσεως.(Αγιος Μάξιμος ο Ομολογητής).

Νηστεία είναι σωφρονισμός της σάρκας ώστε ο νους να παραμένει σε εγρήγορση,το πνεύμα σε διαδικασία κάθαρσης και φωτισμού και το σώμα σε υπακοή του ηγεμόνα νου.Γίνεται αντιληπτό ότι η νηστεία δεν περιορίζεται στα του σώματος αλλά έχει κέντρο και σκοπό τα ψυχικά πάθη.Το μέτρο της σωματικής νηστείας θα πρέπει να είναι ανάλογο με την ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου,την πνευματική του κατάσταση και την δυνατότητα αυτού στην μέθεξη της Χάρις του Θεού.

Προσευχή είναι η συνομιλία και η ένωση με τον Θεό ή η προσπάθεια συνομιλίας και ενώσεως αναλόγως της πνευματικής καταστάσεως του ανθρώπου δια της οποίας ο αναγεννημένος πνευματικά εν τω μυστηρίω της βαπτίσεως ΄΄σπάει΄΄ το Γράμμα του Νόμου και αποκαλύπτει,βιώνει την
Keywords
Αναζητήσεις
οδυσσεας ντακουλας, οδυσσεασ ντακουλασ
Τυχαία Θέματα