Γιατί είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ ! ! !

Αποφάσισα να στείλω ένα post στο blog, κάτι που είχα να κάνω χρόνια γιατί όπως και να το κάνουμε, αυτό το site υποφέρει από μεγάλες δόσεις ανοησίας.
Υπάρχουν όμως και φωτεινά μυαλά εδώ μέσα τα οποία και ελπίζω να κάνουν τον κόπο να διαβάσουν ετούτες εδώ τις γραμμές. Όσοι βαριέστε τα μεγάλα κείμενα μην μπείτε στον κόπο να διαβάσετε, θα απογοητευθείτε.
Διαβάζω αυτό το blog τακτικά τα τελευταία 2 χρόνια γιατί το θεωρώ ένα από τα πιο ενδιαφέροντα
εντός του διαδικτύου. Όμως εκτός από ενδιαφέρον, αυτό το blog είναι γεμάτο Έλληνες με πλήρη κρίση εθνικής και πιθανότατα προσωπικής ταυτότητας. Μια ματιά σε.....
μια μειοψηφία posts του blog το δείχνει αυτό. Είναι εξάλλου φυσικό. Όταν το έθνος-κράτος δεν έχει λεφτά (βλέπε οικονομική κρίση 2009) για να στηρίξει την εθνική και ιδεολογική του κυριαρχία τόσο στα ιθαγενή υποκείμενά του (βλέπε Έλληνες) όσο και τους μειονοτικούς πληθυσμούς του (βλέπε μετανάστες- λαθρομετανάστες) τότε τα πράγματα παίρνουν επικίνδυνες στροφές για το σύνολο του πληθυσμού.

Καταρχήν θέλω να επισημάνω εξ' αρχής πως νιώθω άβολα, άσχημα και αγανακτισμένα προσβεβλημένος ως πολίτης του Ελληνικού κράτους με τη διαχείριση του ζητήματος του μεταναστευτικού, όπως και όλοι μας. Το ότι άτομα από κάθε χώρο της αντιπολίτευσης (ακροδεξιοί, αριστεροί, δεξιοί κλπ) θεωρούν ότι κάτι λάθος κάνει η κυβέρνηση μας λέει το πιο απλό: Κάνει σαφέστατα λάθος.
Ούτε και εγώ νιώθω ασφαλής αυτή την περίοδο στην Αθήνα. Το κέντρο έχει γίνει στέκι της βίας και της εξαθλίωσης με την Ακρόπολη 100 μέτρα πιο πάνω να στρέφει το βλέμμα της αλλού, μην ξεράσει τα θεία της μάρμαρα προς το μέρος μας και μας λιώσει. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της κατάστασης οφείλεται στην υπέρ-συγκέντρωση μεταναστών στο εν λόγω σημείο καθώς και της πλήρους ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού να επέμβει για να επιλύσει την κατάσταση.
Είναι λοιπόν προφανές πως ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών πρέπει να απελαθεί και όχι επειδή είναι η σωστή κίνηση. Εδώ διαφέρω με το 90% των επισκεπτών του blog. Ναι, θέλω και εγώ να είναι η χώρα μου 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες «ελαφρύτερη» (αν και δε μου αρέσει αυτός ο όρος- καμιά ανθρώπινη ζωή δεν είναι βάρος) αλλά όχι επειδή τους θεωρώ βίαιους, βρωμερούς, αμόρφωτους, επικίνδυνους κλπ. Όχι.

Θέλω να φύγουν για τους εξής λόγους:

1) Έχουμε δημοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι υποτασσόμαστε στις ανάγκες και τις επιταγές της πλειοψηφίας. Δε μπορώ εγώ επειδή έχω μια αντίληψη α' για το πώς οφείλει να είναι μια κοινωνία (η άποψή μου που θα την εκφέρω παρακάτω δε θα σας αρέσει) και μαζί μου αυτή την άποψη την έχουν μόλις 200.000 άνθρωποι (το πολύ) να καταδικάζω τα υπόλοιπα 10.000.000 Ελλήνων στην εξαθλίωση και την οργή προς άτομα (μετανάστες) τα οποία μόνο την οργή εξαθλίωση έχουν γνωρίσει. Είναι αφελές και αντιδημοκρατικό. Και εγώ είμαι Έλληνας. Άρα δημοκράτης. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν διαφωνώ πλήρως με τις απόψεις περί μεταναστών που ακούγονται εδώ μέσα αυτό δε μου δίνει το δικαίωμα να τους υπερασπιστώ συλλ
Keywords
Τυχαία Θέματα