Η Ρωσία θα άρει το εμπάργκο στα λαχανικά

Ρωσία — Η Ρωσία θα άρει το εμπάργκο που έχει επιβάλει στα ευρωπαϊκά λαχανικά εξαιτίας της επιδημίας του βακτηριδίου E.coli κι έτσι θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι οι εξαγωγές "αυτή την εβδομάδα", όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

"Υπεγράφη μία συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της....
Ομοσπονδίας της Ρωσίας. Κατευθυνόμαστε προς την άμεση επανάληψη των εξαγωγών ευρωπαϊκών λαχανικών", δήλωσε ο Φρεντερίκ
Βενσάν, εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου για την Υγεία, Τζον Ντάλι.

Η ΕΕ θα δώσει στις ρωσικές αρχές "πιστοποιητικά" από τα εργαστήρια "ελέγχου και εξακρίβωσης", τα οποία θα αποδεικνύουν ότι τα λαχανικά είναι υγιή και δεν έχει εντοπιστεί σε αυτά το στέλεχος του βακτηριδίου E.coli που έχει προκαλέσει 39 θανάτους στην Ευρώπη.

Ο Ντάλι είχε μεταβεί την Τρίτη στη Μόσχα με στόχο να πείσει τις ρωσικές αρχές να σεβαστούν τη δέσμευσή τους να άρουν το εμπάργκο στα ευρωπαϊκά λαχανικά. Η Μόσχα επέβαλε στις 2 Ιουνίου εμπάργκο στις εισαγωγές φρέσκων ευρωπαϊκών λαχανικών εξαιτίας της επιδημίας του βακτηριδίου E.coli.

Στη σύνοδο κορυφής ΕΕ- Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τι 10 Ιουνίου στο Νίζνι Νόβγκοροντ, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μία κατ' αρχήν συμφωνία. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είχε δεσμευθεί ότι η ΕΕ θα στείλει πιστοποιητικά στη Ρωσία ώστε να αρθεί το εμπάργκο. Όμως η Μόσχα το διατήρησε ζητώντας περισσότερες εγγυήσεις.

pathfinderΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα