Επικίνδυνα εμφυτεύματα σε Ελληνίδες

Σε περισσότερες από 50 Ελληνίδες έχουν εμφυτευθεί τα επικίνδυνα ενθέματα στήθους της γαλλικής εταιρείας Poly Implant Prothese (PIP). Τα ύποπτα εμφυτεύματα που δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας, αφού η εταιρεία για λόγους οικονομίαςχρησιμοποιούσε μη εγκεκριμένη σιλικόνη, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των γυναικών, ενώ η είδηση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε εκατοντάδες Ελληνίδες που....
έχουν κάνει αυξητική στήθους.
Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό
Φαρμάκων, στη χώρα μας εισήχθησαν 474 επικίνδυνα εμφυτεύματα με βιομηχανική σιλικόνη και από τα στοιχεία που διαθέτει ο Οργανισμός προκύπτει ότι έχουν χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον 80 τεμάχια. Ωστόσο, ο έλεγχος του υπουργείου Υγείας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και τα στελέχη του αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι περισσότερες από 50 οι Ελληνίδες που έχουν τοποθετήσει τα ύποπτα ενθέματα.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε χτες ότι θα εντοπιστούν όλες οι γυναίκες και θα ενημερωθούν για την ανάγκη επανελέγχου, ενώ θα σταλεί στους διοικητές των υγειονομικών περιοχών της χώρας εγκύκλιος ώστε να ενημερωθούν όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ και οι ιδιώτες γιατροί για τα επικίνδυνα ενθέματα. Παράλληλα το υπουργείο δεσμεύτηκε να καλύψει το κόστος των εξόδων αφαίρεσης και αποκατάστασης σε γυναίκες που πιθανόν υποβλήθηκαν σε επέμβαση σε δημόσιο νοσοκομείο. Αυτό δεν θα ισχύσει, όμως, για τις γυναίκες που υποβλήθηκαν σε πλαστική επέμβαση σε ιδιωτικές κλινικές.
Την ίδια ώρα ο ΕΟΦ, σε συνεννόηση με την Επιστημονική Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, εισηγήθηκε στο υπουργείο Υγείας την αυστηρή εφαρμογή της νέας εγκυκλίου προς τους γιατρούς και τα κέντρα που έχουν χρησιμοποιήσει τα εμφυτεύματα αυτά για την εφαρμογή των διεθνών και ευρωπαϊκών οδηγιών. Επίσης, την υποχρεωτική γνωστοποίηση στον ΕΟΦ, οποιονδήποτε ανεπιθύμητων παρενεργειών που παρουσιάστηκαν σε άτομα που έχουν υποστεί εμφύτευση στήθους, ανεξάρτητα εμφυτεύματος, καθώς και τη δημιουργία μητρώου πράξεων εμφυτεύσεων στήθους στην αρμόδια Επιστημονική Εταιρεία που θα καταγράφονται υποχρεωτικά όλες οι σχετικές πράξεις.

http://logia-starata.blogspot.com/
Keywords
Τυχαία Θέματα