Ένας ΜΑΤατζής απαντάει σε όλα, η άλλη πλευρα...

Δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω. Ακούω τόσα να λέγονται για εμάς. Πάρα πολύς κόσμος μας βρίζει. Οχι μόνο εμάς τους ΜΑΤατζηδες, αλλά γενικά όλη την Αστυνομία... Μας λέτε να πετάξουμε τις ασπίδες και να παραιτηθούμε. Και μετά τι; Άνεργοι, στο δρόμο; Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει να πληρώσω... και αποζημίωση, γιατί δεν έχω κλείσει τα 8 χρόνια υπηρεσίας ακόμα. Απλά υπομονή κάνω 2 χρόνια ακόμα για....
να μπορέσω να κάνω μετάθεση στη Θεσσαλονίκη, όπου εκεί τα πράγματα είναι πιο ήσυχα. Κανείς δεν θέλει πλέον
να μείνει στην Αθήνα, και πόσο μάλλον τα ΜΑΤ. Το κράτος έχει καταφέρει να στρέψει όλη την κοινωνία εναντίον μας, χωρίς στην πραγματικότητα να φταίμε εμείς. Μας βάζουν ανάμεσα και λογικό είναι να τα ακούμε όλα εμείς.

Για να ξεκινήσω όμως να απαντάω σε ορισμένα πράγματα που εχω ακούσει να λέγονται:

α) Τα χημικά είναι ληγμένα. Όσο πιο παλιό είναι το χημικό, τόσο λιγότερο ενεργό είναι και μικρότερη δραστική ουσία φεύγει προς τα έξω. Επίσης, όπως σωστά αναφέρθηκε από κάποιον άλλο, η ημερομηνία λήξης αναφέρεται στον επικρουστήρα και στην πιθανότητα να μην ανοίξει καθόλου το χημικό, όπως και γίνεται σε αρκετές περιπτώσεις.

β) Είναι δακρυγόνα ή ασφυξιογόνα; Είναι δακρυγόνα με δραστική ουσία τη CS, η οποία υπάρχει σε πολύ μικρή ποσότητα, ώστε να μην είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Για τις επιπτώσεις δείτε αυτό το απόσπασμα:

"Προκαλεί έντονο ερεθισμό στα μάτια και τα ανώτερα αναπνευστικά όργανα. Μέσα σε δευτερόλεπτα δημιουργείται έντονο κάψιμο, πόνος και φλεγμονή. Συνήθως η επίδραση στις αναπνευστικές οδούς οδηγεί σε ανικανότητα αντίδρασης. Όταν η δηλητηρίαση είναι πιο έντονη, προκαλείται πανικός, ο οποίος επιτείνει τα συμπτώματα και το άτομο δεν είναι ικανό ούτε να εισπνεύσει, ούτε να εκπνεύσει. Η έκθεση του ατόμου σε υψηλές συγκεντρώσεις CS προκαλεί ερύθημα και φουσκάλες.

Σε πολύ μικρές ποσότητες, το CS έχει απλά μια ερεθιστική μυρωδιά. Σε πολύ μεγάλες δόσεις προκαλούνται επικίνδυνα εγκαύματα στο δέρμα και εκτεταμένη καταστροφή των ιστών. Η άμεση επαφή με τα μάτια μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του κερατοειδούς. Επίσης προκαλούνται προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα.

Τα αποτελέσματα του δακρυγόνου αρχίζουν να διαφαίνονται 20 με 60 δευτερόλεπτα μετά τη ρίψη του και διαρκούν από 10 έως 30 λεπτά από την στιγμή που θα μετακινηθεί το άτομο σε καθαρή ατμόσφαιρα."

γ) Οι ΜΑΤατζήδες είναι αμόρφωτοι, τους στέλνουν στα ΜΑΤ με το ζόρι, είναι μικροί σε ηλικία. Σε καμμία περίπτωση δεν είναι αμόρφωτοι, εκτός αν με 15.000 μόρια στις πανελλαδικές θεωρείσαι αμόρφωτος. Με το ζόρι δεν πάνε, οι περισσότεροι το επιλέγουν, χωρίς βεβαίως να ξέρουν τί ακριβώς τους περιμένει. Είναι αλήθεια ότι πλέον οι περισσότεροι στα ΜΑΤ είναι άτομα μικρής ηλικίας 20-28 ετών, γιατί οι περισσότεροι έχουν φύγει τα 2 τελευταία χρόνια με όλα αυτά που γίνονται. Και θα φύγουν ακάμα περισσότεροι αυτόν τον καιρό.

δ) Δεν έχουμε τους αριθμούς πάνω στη στολή μας. Είναι αλήθεια, αλλά έχ
Keywords
Τυχαία Θέματα