ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, φίλοι και φίλες του Ε.ΠΑ.Μ.,

Όπως δείχνουν ξεκάθαρα οι τελευταίες εξελίξεις, τα πράγματα στη χώρα μας οδηγούνται σε ένα τραγικό πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Η κοινωνία ολόκληρη βράζει, ο δείκτης της οργής του λαϊκού σώματος πλησιάζει στο κόκκινο. Ενώ οι ξεπουλημένες και ανίκανες ηγεσίες κάθε απόχρωσης αδυνατούν να εκφράσουν το λαϊκό συναίσθημα, χιλιάδες συμπολίτες μας, μέσα από αυθόρμητες λαϊκές πρωτοβουλίες, προσπαθούν να βρουν διέξοδο.
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, καλούνται από πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις στο Διαδίκτυο
να συγκεντρωθούν ξανά οι πολίτες στις πλατείες. Το Ε.ΠΑ.Μ., αν και δεν συνδέεται πολιτικά με αυτή την πρωτοβουλία, αφουγκράζεται τον σφυγμό της λαϊκής αγανάκτησης και καλεί τα μέλη και τους φίλους του να....
ανταποκριθούν σ’ αυτό το αυθόρμητο κάλεσμα και να δώσουν το παρόν σαν άτομα.
Το Ε.ΠΑ.Μ. θα κατεβεί στο Σύνταγμα την Κυριακή 15/1, στις 4:00 μ.μ., χωρίς συγκροτημένο μπλοκ, αλλά με συντονισμένη παρουσία όλων (με τα σήματα του Ε.ΠΑ.Μ.) στο πεζοδρόμιο απέναντι από την Μεγάλη Βρετάνια. Καλούνται όλοι και όλες να είναι εκεί.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.
14 Ιανουαρίου 2012

Κυριακή 4:00 μ.μ., όλοι στο Πολεμικό Μουσείο, στην ομιλία του Δημήτρη Καζάκη

Η χρονιά αυτή θα είναι η χρονιά του λαού, όχι των τοκογλύφων!
Η πολιτική εκμετάλλευση του δημόσιου χρέους από τους διεθνείς τοκογλύφους, τους εγχώριους υπαλλήλους της Τρόϊκας και τη διορισμένη κυβέρνηση των τραπεζιτών για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, τη δήμευση των ιδιωτικών περιουσιών των Ελλήνων πολιτών και την συστηματική εξαθλίωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων, βαδίζει ταχύτατα προς την πιο καταστροφική για τον λαό λύση του δράματος που βιώνουμε εδώ και δύο χρόνια.
Το επιλεκτικό κούρεμα του χρέους, που οργανώθηκε στην βάση των συμφερόντων των λεγόμενων πιστωτών και χωρίς να λαμβάνει καθόλου υπ’ όψιν του τις αντοχές της κοινωνίας, την επισήμως προβλεπόμενη λιτότητα δεκαετιών, η οποία θα μας επιστρέψει σίγουρα σε συνθήκες ζωής του 19ου αιώνα, προγραμματίζεται ερήμην των λαϊκών δυνάμεων. Η αντιλαϊκή επίθεση του καθεστώτος καθίσταται δυνατή στην βάση της διαπίστωσης της ασυντόνιστης λαϊκής δυσαρέσκειας και της πολυδιασπασμένης αντίδρασης των δυνάμεων της εργασίας στον επερχόμενο κοινωνικό και πολιτικό μεσαίωνα. Όλα αυτά συμβαίνουν άλλωστε με την ανοχή των δήθεν αντιμνημονιακών δυνάμεων που εξαντλούνται σε ανέξοδες διαμαρτυρίες, οι οποίες διευκολύνουν την επιβίωση του καθεστώτος.
Πιο συγκεκριμένα, χάρη στο μνημόνιο, η κυβέρνηση προτίθεται να ξεπουλήσει την χώρα έναντι του νέου δανείου των 130 δις. Οι ξένοι τραπεζίτες, που έχουν ήδη ξεφορτωθεί 115 δις από τα 155 δις των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου χρέους που κατείχαν, για να δεχθούν να περικόψουν το 50% των υπόλοιπων 40 δις, απαιτούν:
1) νέα ομόλογα αξίας 20 δις, με ακόμη υψηλότερα επιτόκια (ύψους 7%-8%), που θα εκδοθούν στη βάση του αγγλικού δικαίου, 2) να τους καταβάλλουμε
Keywords
Τυχαία Θέματα