ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:Μετατρέψαμε το ΠΑΣΟΚ της Εθνικής Ανεξαρτησίας στο ΠΑΣΟΚ της υποταγής στην Τρόικα και τους δανειστές.

Σχόλιο: Αθανασόπουλος Περικλής
Σταθερός στις αρχές του ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος "τάχωσε" στο Εθνικό συμβούλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ κατά πάντων και στον ίδιο τον Γ.Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ για την πολιτική των δύο τελευταίων ετών...!!
Με έντονη κριτική και πολύ τολμηρές εκφράσεις, έδειξε οτι ποτέ δεν πρόκειτε να συγχωρίσει την "παράδωση" της χώρας απο την....
κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στους τροϊκανούς και στους τραπεζίτες.
Διαβάστε την ομιλία του σε σκληρό και εντονο ύφος....
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Φτάσαμε
λοιπόν στο σημείο μηδέν.
Και έχουμε δύο επιλογές:
Ή να συνυπογράψουμε την πράξη του πολιτικού τέλους ενός κινήματος που άλλαξε τη μεταπολιτευτική ιστορία της πατρίδας μας ή να ξεκινήσουμε και πάλι από την αρχή, μαζεύοντας τα συντρίμμια μας, πνίγοντας τις προσωπικές φιλοδοξίες, συμφωνώντας σε κοινούς στόχους και πολιτικές.
Δυστυχώς χάσαμε πολύτιμο πολιτικό χρόνο και ξοδέψαμε σπάταλα τη λαϊκή εντολή του Οκτωβρίου του 2009.
Δυστυχώς φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων, αδύναμοι, φοβικοί, ανέτοιμοι, ερασιτέχνες και μαθητευόμενοι μάγοι να αντιμετωπίσουμε την πραγματικά κρίσιμη κατάσταση της χώρας.
Ξοδέψαμε σε χρόνο ρεκόρ τη λαϊκή υποστήριξη, διαψεύσαμε τις προσδοκίες εκατομμυρίων πολιτών, απαξιώσαμε το ίδιο το κίνημα, δώσαμε άφεση αμαρτιών με τις δικές μας πολιτικές στους κατεξοχήν υπεύθυνους της κατάντιας της χώρας - στη δεξιά του κ. Καραμανλή.
Κάναμε τα πάντα για να προκαλέσουμε την αγανάκτηση, την οργή, το θυμό και την απελπισία των ανθρώπων που μας στήριξαν.
Μετατρέψαμε το ΠΑΣΟΚ της Εθνικής Ανεξαρτησίας στο ΠΑΣΟΚ της υποταγής στην Τρόικα και τους δανειστές.

Το ΠΑΣΟΚ της Λαϊκής Κυριαρχίας
στο ΠΑΣΟΚ των μη νομιμοποιημένων λύσεων.
Των Κυβερνήσεων μαριονέττα, της Κυβέρνησης Συνεργασίας με την Ακροδεξιά, της Κυβέρνησης του εκπροσώπου των Τραπεζών.

Παραδώσαμε όχι την εξουσία αλλά την τιμή του μεγαλύτερου σοσιαλιστικού κινήματος στην Ευρώπη στη χλεύη των δανειστών, επιτρέψαμε τους εκβιασμούς και τις απειλές μέσα στο Κοινοβούλιο και αλλοιώσαμε όχι μόνο την ψήφο των πολιτών αλλά και κάθε έννοια αξιοπρέπειας και πολιτικής λειτουργίας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Το πολιτικό πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης είναι το εξής: Το ΠΑ.ΣΟ.Κ μαζί με τη Ν.Δ και το ΛΑΟΣ στηρίζει και συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου για να σωθεί δήθεν η χώρα από την καταστροφή.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίζει την ίδια ανεδαφική και ολέθρια πολιτική της τρομοκράτησης του ελληνικού λαού. Όλοι οι πολιτικοί συμπυκνώνονται στο ολέθριο δίλημμα.
Μας καλούν να θυσιάσουμε τα πάντα, λες και κάνουμε κάτι άλλο και δυο χρόνια, για να μπορέσουμε να ζήσουμε έστω φτωχοί και αναξιοπρεπείς, διαφορετικά η καταστροφή θα είναι ολοσχερής.
Όλοι πλέον έχουν αναγνωρίσει ότι οι πολιτικές του μνημονίου ήταν καταστροφικές. Όχι μόνο δεν έδιναν τόνωση στην ασθενή ελληνική οικονομία αλλά την οδήγησαν στην ύφεση και την διάλυση.

Και αναρωτιέται κανείς γιατί θα πρέπει να συνεχιστεί το
Keywords
Τυχαία Θέματα