"Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε αισιόδοξοι"

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου

Εδώ και χρόνια καυτηρίασα τους επαγγελματίες της αισιοδοξίας που κυβέρνησαν την Ελλάδα. Οι εξουσιαστές όλων των αιώνων προβαίνουν σε ψεύτικες δηλώσεις αισιοδοξίας, όπως κάνουν και τώρα, ενώ μας έφεραν την κατοχή και την εξαθλίωση του Δ.Ν.Τ.. Τούτος ο "κυρίαρχος" λαός έχει τόσο πολύ αποφλοιωθεί πολιτικά και λογικά ώστε να χειροκροτεί την πείνα του και το.....
πλιάτσικο των εξουσιαστών. (βλ. τα άρθρα μου: "Η ευθύνη του λαού", στα "Πολιτικά Θέματα" (Π.Θ.) της 5-2-1993, "Ελληνική
Κοινωνία: Ηθική κατάρρευση" (Π.Θ.) της 2-4-1994, "Η πολιτική εξαχρείωση και ο κοινωνικός εκμαυλισμός", στα "Π.Θ.) της 25-7-1993, "Η ανάγκη απομυθοποίησης του λαού και η αισιοδοξία του ΚΚΕ", στα (Π.Θ.) της 23-2-2001, "Οι χορτάτοι μιλούν για τους νηστικούς" στα (Π.Θ.) της23-5-2003 και "Η εξουσία είναι πάντα αισιόδοξη" στις "24 ώρες", της 19-7-1988).
Στο τελευταίο άρθρο του 1988 κατέληγα: Όσα περισσότερα αισιοδοξεί η εξουσία τόσο περισσότερο πρέπει ν' ανησυχεί η ελληνική κοινωνία, στο βαθμό που το μπορεί και το αισθάνεται, γιατί η εξ επαγγέλματος αισιοδοξία δεν προσφέρει τίποτα το θετικό στη λύση των προβλημάτων". Χαμένος κόπος και … άχρηστες επισημάνσεις. Ταγοί, κόμματα, λαός το βιολί τους: Αισιοδοξία με αυταπάτες που εγγίζουν τα σύνορα του παραλογισμού. Τώρα μια από τα ίδια. Ενώ ο "κυρίαρχος" λαός σκούζει και θα σκούζει πιο δυνατά χωρίς οι αισιόδοξοι κυβερνώντες να τον ακούν. Καλά του κάνουν, αφού η κοπριτοπλειοψηφία τους στηρίζει.


http://ethnikonthematon.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα