Δύο χρόνια Αντώνης Σαμαράς στην Προεδρία της Ν.Δ.

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα εκλογής του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ και το «ταμείον», κάθε άλλο παρά μείον θα μπορούσε να θεωρηθεί για το κόμμα.

Το γεγονός βέβαια δεν προκαλεί εφησυχασμό στην παράταξη, καθώς η δυσμενής συγκυρία για τον τόπο, δεν αφήνει περιθώρια για....
ενθουσιασμούς.

Στις 29 Νοεμβρίου του 2009, ο Αντώνης Σαμαράς έγινε
ο έβδομος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όντας μάλιστα ο πρώτος ο οποίος εξελέγη απευθείας από τη βάση του κόμματος, με 800.000 πολίτες, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να στέκονται υπομονετικά σε δεκάδες ουρές ανά την χώρα, προκειμένου, μετά από μια σκληρή εσωκομματική διαδικασία, να δώσουν το τιμόνι της παράταξης -από τον πρώτο γύρο- στον Μεσσήνιο πολιτικό.

14 σταθμοί σε 24 μήνες

Το επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ, δεν σταματά να μετρά …επιτυχίες, προσθέτοντας στη μακρά λίστα των «έργων Σαμαρά», από τη μετακόμιση των κεντρικών γραφείων του κόμματος από τη Ρηγίλλης στο Συγγρού έως τον εξαναγκασμό Παπανδρέου σε παραίτηση και από την δικαίωση των έγκαιρων προειδοποιήσεών του, έως τον καθοριστικό του ρόλο στην εκταμίευση της 6ης δόσης, με την ανάληψη πρωτοβουλίας για αποστολή «επιστολής-αξιοπρέπειας», αντί συνυπογραφής, κοινού κειμένου, με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Αναλυτικότερα, στελέχη της Συγγρού, αναφέρουν πως μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια:

-Για πρώτη φορά στη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία, κόμμα που είχε χάσει τις εκλογές με 10,5 μονάδες διαφορά, κατάφερε σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών να αντιστρέψει το εκλογικό κλίμα και να προηγείται στις δημοσκοπήσεις με διαφορά μεγαλύτερη των 10 μονάδων.

-Σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, η Νέα Δημοκρατία αναγκάζει τον πρωθυπουργό σε παραίτηση και εξασφαλίζει ρητή συμφωνία για εκλογές σε σύντομο και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Νέα Δημοκρατία επιβάλλει την πολιτική της ατζέντα. Κατορθώνει, ενώ ακόμα βρίσκεται στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να επιβάλει πολιτικές, με τις οποίες διαφωνούσε η κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα η κατάργηση του Ασύλου.

-Η Παράταξη, μετά από 35 χρόνια, αλλάζει γραφεία και αποκτά σύγχρονη και λειτουργική έδρα, συγκεντρώνοντας όλες τις υπηρεσίες της σε ένα κτήριο, εξοικονομώντας, παράλληλα, 40% από το μέχρι τότε λειτουργικό της κόστος. Οι υποδομές και οι δυνατότητες των νέων γραφείων της, μπορούν πλέον να συγκριθούν με αντίστοιχες έδρες όλων των σύγχρονων ευρωπαϊκών κομμάτων.

-Οι θεσμοί του κόμματος έγιναν περισσότερο δημοκρατικοί και τα μέλη του κόμματος έχουν πλέον αποφασιστικό λόγο στις κομματικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα:

Καθιερώνεται η εκλογή των προέδρων και των μελών των Νομαρχιακών και Τοπικών Επιτροπών από τη βάση του κόμματος, μέσω καθολικής ψηφοφορίας.
Η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ, εκλέγεται πλέον από τη βάση της νεολαίας, μέσω καθολικής ψηφοφορίας. Στις πρώτες εκλογές από τη βάση στην ιστορία της ΟΝΝΕΔ, συμμετέχουν περισσότεροι από 42.000 νέοι ηλικίας 16-32 και εκλέγεται πρόεδρ
Keywords
Τυχαία Θέματα