"Πράσινο φως" για την εκταμίευση της 6ης δόσης

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου αναμένεται να δώσουν σήμερα όπως όλα δείχνουν, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Σε δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε πως δεν υπάρχει πλέον μεγάλη ανησυχία για το αν η τρόικα θα αποδεχθεί την επιστολή του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά
που στηρίζει το νέο πρόγραμμα στήριξης, καθώς και για το αν θα....
εγκριθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης.

Βέβαιος ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν την καταβολή της 6ης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, εμφανίστηκε και ο επίτροπος οικονομίας Ολι Ρεν.O Ολι Ρεν υπογράμμισε ακόμη, ότι είναι απαραίτητο για την Ελλάδα να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της .Το θέμα θα εξετασθεί αύριο και στη συνεδρίαση του Εcofin.

Στο μεταξύ, τη βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών να συνδράμουν την Ευρώπη στην επίλυση της κρίσης χρέους υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη συνάντηση που είχε με αξιωματούχους της Ε.Ε. στο Λευκό Οίκο. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να καταρτίσουν ένα σχέδιο προκειμένου να αξιοποιήσουν τους οικονομικούς δεσμούς ΗΠΑ και Ε.Ε., ώστε να δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Σε εξέλιξη είναι οι διαβουλεύσεις του γαλλογερμανικού άξονα για το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας για ασφυκτική εποπτεία των εθνικών προϋπολογισμών με αυστηρούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας, μέσω διακρατικών συμφωνιών.Το σχέδιο που προωθούν Σαρκοζί και Μέρκελ αναμένεται να ανακοινωθεί πριν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στις 9 Δεκεμβρίου.

Δύο επιστολές απέστειλε χθές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, την πρώτη προς τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την δεύτερη προς τους Ηγέτες των 26 κρατών - μελών της ΕΕ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, με τις οποίες διαβεβαιώνει ότι θα στηρίξει όλα τα απαραίτητα μέτρα και αποφάσεις, ώστε να υλοποιηθούν όσα αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα