Απώλεια κοινοτικών πόρων για την μετανάστευση καταγγέλλει η Ο. Κεφαλογιάννη

Χαμένα πηγαίνουν κοινοτικά κονδύλια πολλών εκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των ανεξέλεγκτων προβλημάτων που δημιουργεί η συσσώρευση μεταναστών στην Αθήνα.

Όπως αποκαλύπτεται σε ερώτηση που κατέθεσε η τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η απορροφητικότητα κοινοτικών πόρων για την....
αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μετανάστευσης είναι κυριολεκτικά στο ναδίρ.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη καυτηριάζοντας
την κυβερνητική αδράνεια που έχει σαν συνέπεια την απώλεια τεράστιων κοινοτικών πόρων, εστιάζει στην Αθήνα και τα προβλήματα που δημιουργεί η υπέρ- συγκέντρωση παράνομων μεταναστών και ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπισή τους και για την φύλαξη του ιστορικού κέντρου, που πλέον αποτελείται από διάσπαρτες ζώνες αυξημένης εγκληματικότητας, ανομίας και γκέτο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, η Ελλάδα έχασε περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ, εξαιτίας λαθών και γραφειοκρατίας, που καθυστερούσαν την υποβολή προτάσεων προς την Επιτροπή, για την εκταμίευση χρημάτων.

Το Λιμενικό Σώμα, κύριος φορέας ευθύνης για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων, είχε μέχρι πρότινος μηδενική απορρόφηση κοινοτικών πόρων και μόνο πρόσφατα, μετά τη σύσταση νέου αρχηγείου, μπόρεσε να αξιοποιήσει το 10%, δηλαδή μόλις 485.000 ευρώ από τα διαθέσιμα του 2009.

Όσο αφορά στην ΕΛ.ΑΣ., τα κονδύλια για τις απελάσεις απορροφούνται μόνο κατά 50%. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Ελλάδα είναι η χώρα με την υψηλότερη χρηματοδότηση για στον τομέα αυτό, στην Ε.Ε.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ρωτά τον Χρήστο Παπουτσή αν σκοπεύει να κάνει κάτι για την αύξηση της απορροφητικότητας των σχετικών κονδυλίων αλλά και ποιές είναι οι αρμοδιότητες της υπηρεσίας που συστάθηκε για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και ποια αποτελέσματα αναμένονται στο κάθε σώμα χωριστά.

http://www.briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα