Αποκάλυψη: Μόνο για τους μεγαλοοφειλέτες της Δράμας...

Την ίδια στιγμή που το δραμινό νοικοκυριό κυριολεκτικά αναστενάζει.
Την ίδια στιγμή που οι κατασχέσεις κατακλύζουν την δραμινή κοινωνία και οι τοπικές εφημερίδες καθημερινά γεμίζουν με αποφάσεις πλειστηριασμών.
Την ίδια στιγμή που η μικρή επιχείρηση σβήνει, αφού τα άδεια καταστήματα είναι πλέον περισσότερα από αυτά που λειτουργούν.
Την ίδια στιγμή που η κατάθλιψη έχει....
κυριολεκτικά κατακυριεύσει τους δραμινούς.
Την ίδια στιγμή ο κ. Χαρακίδης τακτοποίησε εαυτόν και τους ομοίους του.
Δεν μιλάμε για την μικρή ατομική επιχείρηση ή τα εμπορικά καταστήματα.
Αναφαιρόμαστε
σε επιχειρήσεις με μεγάλα δάνεια όπως αυτές του κ. Χαρακίδη, που σύμφωνα με τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία έχει συνολικά δάνεια πάνω από 10.000.000 ευρώ.
Το ιστορικό:
Το 2002 (μέτρα Φλωρίδη), το 2006 (μέτρα Αλογοσκούφη) και το 2010 (μέτρα Σαχινίδη) οι επιχειρηματίες (μεταποιητικές και τουριστικές μονάδες) ρύθμισαν τα δάνεια τους με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, που προέβλεπε επιδότηση επιτοκίου κ.λ.π.
Η μεγάλη πλειοψηφία τους τότε, οι ημέτεροι, που προσέτρεξαν-κατευθυνόμενοι- σε συνεργάτες του κ. Χαρακίδη από το επιμελητήριο και υπέβαλαν αιτήσεις για ένταξη στη ρύθμιση.
Αυτοί εντάχθηκαν στη ρύθμιση ασχέτως αν ο φάκελος τους ήταν επιλέξιμος ή όχι και φυσικά σε βάρος άλλων επιχειρηματιών, που δεν είχαν τον "μπάρμπα" στο Επιμελητήριο και δεν εντάχθηκαν.
Ναι.
Έτσι ακριβώς έγινε και υπάρχουν στοιχεία με ονοματεπώνυμο.
Το μεγαλείο της κρατικοδίαιτης και διαπλεκόμενης ελληνικής επιχειρηματικότητας που κατά τα άλλα ωρύεται για την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις δυνάμεις της αγοράς.
Τώρα λοιπόν εν μέσω κρίσης δείτε τι πέτυχε ο κ. Χαρακίδης, αξιοποιώντας προφανώς την πολιτική ισχύ που του παρέχει η δημαρχιακός θώκος με πολιτκή στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, για τον αυτό του και τους άλλους υπερχρεωμένους επιχειρηματίες.
Προσέξτε σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών πως χρησιμοποιείται η κατάντια της Δράμας :
«η γενόμενη διαφοροποίηση των επιχειρήσεων του νομού Δράμας, για τις οποίες προβλέφθηκε ρύθμιση των μη εγγυημένων από το Δημόσιο οφειλών τους, από τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν στους λοιπούς νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οφείλεται στο γεγονός ότι ο νομός Δράμας εμφανίζει ιδιαίτερα δυσμενή οικονομικά μεγέθη, καθώς βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας με μέσο όρο 57% του κατά κεφαλήν εισοδήματος της ΕΕ και με ποσοστό ανεργίας διπλάσιο του μέσου όρου τόσο της χώρας όσο και της ΕΕ».
Αυτή είναι η αιτιολογική έκθεση του υπουργείου των Οικονομικών που με ειδική υπουργική απόφαση ενέκρινε μόνο για τη Δράμα τα νέα μέτρα:
*Αναστολή καταβολής οφειλομένων μέχρι 31.12.2013
*επιμήκυνση συνολικής διάρκειας δανείων μέχρι 31.12.2023
*εγγύηση του δημοσίου και για τις μη εγγυημένες οφειλές.
Αν μη τι άλλο επιτέλους κατέχουμε μια πρωτιά.
Μια πρωτιά όμως που εξυπηρετεί τον ευτούλη μας κ. Χαρακίδη.
Την ί
Keywords
Τυχαία Θέματα