Αποκάλυψη: Από την πετρελαϊκή Noble Energy στην διεθνή διακλαδική άσκηση Noble Dina

Ποιος είναι ο Τσαρλς Ντέιβιντσον; Γιατί ήρθε το USS Enterprise στο Φάληρο; Διαβάστε σήμερα το πρώτο μέρος ενός άκρως αποκαλυπτικού άρθρου!

Γιώργος Αδαλής

Ένα γιγάντιο διπλωματικό και στρατιωτικό παιχνίδι διαδραματίζεται στη γειτονιά μας και δυστυχώς τα «παραδοσιακά» ΜΜΕ δεν δίνουν την απαραίτητη βαρύτητα στο γεγονός αυτό! Αντίθετα, ασχολούνται με τις.....
δημοσκοπήσεις
που σύμφωνα με την προσωπική μου εκτίμηση γίνεται μία κάθε οκτώ ώρες!

Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ στρέφεται στο εάν θα γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης ή αν θα διασπάσουν τα «αντιμνημονιακά κόμματα» την παλιά φρουρά των έκπτωτων πολιτικών που ευθύνονται για το κατάντημα της χώρας! Στον «πόνο» αυτό των εφοπλιστών και των εργολάβων δημοσίων έργων, δεν φαίνεται να χωρά ούτε στο ελάχιστο, το τεράστιο γεωπολιτικό παιχνίδι, που αλλάζει οριστικά και αμετάκλητα τον χάρτη της Μέσης και Εγγύς Ανατολής!

Προσπαθώντας να περιγράψω όσο το δυνατόν πιο περιεκτικά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θα υπεραπλουστεύσω κάποια γεγονότα τα οποία σε άλλες εποχές θα ήταν κοσμογονικά!

Σίγουρα, υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται αν το νυχάκι της τηλεπαρουσιάστριας έσπασε στα μπουζούκια όπου διασκέδαζε! Σίγουρα, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που καίγονται αν το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει μετά τα εγκλήματα που διέπραξε κατά του Ελληνικού λαού να ξανακυβερνήσει, έστω και με τον Σαμαρά Πρωθυπουργό!

Αν κρίνω όμως από τα στατιστικά της αναζήτησης που καταλήγουν στον σκληρό δίσκο του σέρβερ μας, η πλειοψηφία των Ελλήνων, έχει αρχίσει να αναζητά πλέον, πρωτογενή ενημέρωση για το τι συμβαίνει στην περιοχή μας και την κινητικότητα που αναπτύσσουν σε αυτή, σχεδόν όλες οι αναπτυγμένες χώρες του πλανήτη!

Ήμασταν οι πρώτοι που τον Σεπτέμβριο αναφέραμε σε αποκλειστική είδηση την έλευση του πλοίου της Noble Energy στο οικόπεδο 12 της Κύπρου. Ένα πλοίο που μετέφερε το γεωτρύπανο τςη εταιρίας, τον «Ομηρο».

Τι συνέβη άραγε από την μέρα που εγκαταστάθηκε ο «Ομηρος» της Noble Energy μέχρι την μέρα που διεξήχθη η διεθνής διακλαδική άσκηση Noble Dina;

Κι επειδή οι κωδικές ονομασίες των ασκήσεων αλλά και οι διακριτικοί τίτλοι των πολυεθνικών, κρύβουν πάντοτε τον στόχο όσων τους βάφτισαν αξίζει να αναφερθούμε σε αυτές:

Η «ευγενής ενέργεια» (Noble Energy) αποτελεί το καμάρι των ΗΠΑ στον τομέα της έρευνας κι εξόρυξης υδρογονανθράκων και αποτελεί το κομβικό σημείο όπου ενώνεται η διπλωματία των ΗΠΑ με την Αμυντική Οικονομία της χώρας!

Με δεδομένο ότι η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί την επόμενη εστία της μοιρασιάς ανεκμετάλλευτων κοιτασμάτων η εγκατάσταση της Αμερικανικής Noble Energy στην Κύπρο, σηματοδοτεί τις ενέργειες των ΗΠΑ για τα επόμενα πενήντα χρόνια στην περιοχή!

Είναι γεγονός ότι η εταιρία που εδρεύει στο Χιούστον του Τέξας, δεν επιλέχτηκε διόλου τυχαία για την περιοχή !

Η noble energy, παλιότερα γνωστή με την επωνυμία Noble Affiliates Inc., το 2007 αποκόμισε κέρδη που έφτασαν
Keywords
Τυχαία Θέματα