Αντισυνταγματική η Εφεδρεία. Αλλη μια αντισυνταγματική εξυπνάδα του πλέον «επιτυχημένου» υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Τι είναι οργανόγραμμα ξέρετε στο ΠΑΣΟΚ;

Α. Ν. Γ. Γομάρια

Με αποκλειστική ευθύνη των υπουργών, θα καταρτισθούν οι κατάλογοι για την εργασιακή εφεδρεία, μετά την απροθυμία πολλών οργανισμών και φορέων να στείλουν λίστες με το 10% ανά φορέα, μετά απο εντολή του Βενιζέλου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά την εξής αστειότητα... «στους 900.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου
τομέα, δεν......
υπάρχει ένα 3% που να πλεονάζει;».

Ερωτώ τό ίδιο. Τό αυτο δεν πρέπει να ισχύει και για τους Υπουργούς και για τους καλοθρεμμένους Υπαλλήλους της Βουλής;

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, απείλησε, ότι «εάν δεν συμπληρωθεί το 10% της εργασιακής εφεδρείας, μπορεί να γίνουν και απολύσεις». Η εφεδρεία είπε, θα γίνει υπό την ευθύνη του ΑΣΕΠ, με βασικά κριτήρια, την εγγύτητα προς τη σύνταξη, τις σπουδές, το αντικείμενο εργασίας, κ.λπ.

Η ουσία της υπόθεσης είναι. Αν δεν αλλάξει το οργανόγραμμα μιάς επιχείρησης τότε κάθε απόλυση είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Αλλάσσοντας το οργανόγραμμα μιας επιχείρησης μπορεί η κυβέρνηση να απολύσει νόμιμα και συνταγματικά τους πάντες. Για να αλλάξουν τα οργανογράμματα ενός οργανισμού χρειάζεται μάλλον και υπουργική απόφαση.

Η προηγούμενη παράγραφος είναι η αρχή πάνω στην οποία μπορεί κομψά ή άκομψα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε απολύσεις. H εφεδρεία ειναι αντισυνταγματική πράξη. Ο τρόπος εφαρμογής της, που προτείνει ο Βενιζέλος είναι πελατειακός, ψηφοθηρικός και επικίνδυνα αντιδημοκρατικός.

Το σωστό λοιπόν είναι να αλλάξουν τα οργανογράμματα και να προχωρήσουν συντεταγμένα σε απολύσεις εφόσον αυτό ειναι η πολιτική τους. Αυτό όμως δεν πρέπει να γίνει μόνο στις ΔΕΚΟ, των οποίων τις μετοχές ο ΓΑΠ κατέβασε στο Χρηματιστήριο για να πουλήσει φτηνότερα.

Γιατί δεν κρατάνε τα 1200 εκ. που δίνουν στα παιδιά των ΜΜΕ από τον αναπτυξιακό νόμο για να ξεφλουδίζουν μπανάνες και με αυτά να δημιουργήσουν ένα εργοστάσιο να βάλουν μερικούς απολυμένους μέσα να δουλέψουν; Η δουλειά δεν είναι ντροπή.

Ο Βενιζέλος είναι ο πιό επιτυχημένος υπουργός του ΠΑΣΟΚ και το αποδεικνύει και πάλι. Τι να πρωτοθυμηθείς. Το Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, τα δύο αντισυνταγματικά μνημόνια, την αντισυνταγματική εφεδρεία, τα υποβρύχια που γέρνουν, τα ναυπηγεία που κλείνουν;

Το θράσος να κατηγορεί άλλους ότι ενημερώνουν τουε Ευρωπαίους το αποδίδω στο φοβικό σύνδρομο του αύριο που σιγά-σιγά χτυπάει τον ενα μετα τον άλλο υπουργό του ΠΑΣΟΚ.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα