Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της κρίσης που θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας

Αμέσως μετα την προκήρυξη των εκλογών, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά στο μυαλό κάθε πολιτη που έχει την κακή συνήθεια να σκέφτεται.

Με δεδομένα τα αποτελέσματα των φανερών δημοσκοπήσεων στα οποία φαίνεται πως ΠΑΣΟΚ & ΝΔ μαζί δεν μπορούν να πετύχουν κυβερνητική αυτοδυναμία, απορεί κανείς γιατί προκηρύσσουν εκλογές χωρίς να εχουν διασφαλίσει
την.....
επομένη ημέρα τους στην εξουσία έστω και με συγκυβέρνηση από τη στιγμή μάλιστα που μπορούν να συγκυβερνήσουν για 1 ½ χρόνο ακόμα.

Παράλληλα οι Ευρωπαίοι πολιτικοί εκφράζουν υποκριτικά την εμπιστοσύνη τους στην βουληση του εκλογικού σώματος και τρίβουν κρυφά τα χέρια τους.

Η αυτοδύναμη κυβέρνηση ενός εκ των δυο αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός ενώ και η συγκυβέρνηση τους αποτελεί ένα σενάριο με μικρές πιθανότητες να συμβεί.

Ασφαλώς, δεν μπορούμε να δεχτούμε πως ξαφνικά εκεί στο ΠΑΣΟΚ έπαθαν κρίση δημοκρατικής ευαισθησίας και σεβασμού της λαϊκής βούλησης και ετυμηγορίας που τα τελευταία 2 ½ χρονια την εχουν εξευτελίσει, πολύ δε περισσότερο να δεχτούμε πως τα μεγάλα αφεντικά της Ε.Ε & του Δ.Ν.Τ θα ρισκάρουν να μην ολοκληρωθεί το έργο τους.

Το λογικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι όλοι τους περιμένουν μέσα από τις εκλογές αυτές να μην προκύψει βιώσιμη κυβέρνηση, να ακολουθήσει περίοδος πολιτικής αστάθειας, ευνοϊκές δηλ. συνθήκες ακυβερνησίας. Ένα τέτοιο καθεστώς ακυβερνησίας εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της υπερεθνικής ελίτ των δανειστών μας, ευνοεί τις έξωθεν προσπάθειες πολιτικής εκτροπής χειρότερης της περίπτωσης ‘Παπαδημου’, με ωμότερες παρεμβάσεις ξένων δυνάμεων βάσει των καταστατικών της Ε.Ε.

Η πλήρης & ανεξέλεγκτη οικονομική κατάρρευση είναι πιο εύκολη μέσα σε τέτοιες συνθήκες, χωρίς να την χρεωθεί κανένας από τους κυριότερους υπεύθυνους που μας οδήγησαν σ’ αυτην και χωρίς να ζημιωθούν στο ελάχιστο οι ξένοι τοκογλύφοι δανειστές μας ειδικά μετά την πρόσφατη κύρωση του 2ου μνημονου & του P.S.I.

Απ΄την άλλη, δεν πρέπει κανείς να διατηρεί καμία απολύτως αμφιβολία ως προς το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση διατήρησης του υπάρχοντος status quo στη διακυβέρνηση της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, αυτού του ανεκδιήγητου τύπου που δεν μπορεί να πει συνεχόμενες τρεις λέξεις δίχως να κάνει “εεεεε”, που μας έψεξε πέρυσι διότι του στερήσαμε την ποδοσφαιρική του προπόνηση, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που έρχονται με τα οποία ακόμη και η φράση εργασιακός μεσαίωνας φαντάζει λίγη για να περιγράψει. Το αν θα έρθουν μονοκοπανιά ή σε δόσεις ως συνήθως ώστε κάθε φορά που γλυτώνουμε κάτι να λέμε “ουφ πάλι καλά” λίγη σημασία έχει.

Ποια είναι αυτά;

- Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα

- Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200€ καθαρά, μαζί με όποιες μειώσεις επιφέρει σε μισθούς, επιδόματα ανεργίας κλπ.!

- Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας

- Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμοί
Keywords
Τυχαία Θέματα