Αύξηση κεφαλαίου ενέκρινε η Γενική Συνέλευση της ATEbank

Aύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1.259,5 εκατομμύρια ευρώ ενέκρινε σήμερα η ετήσια γενική συνέλευση της ATEbank. Η κεφαλαιακή ενίσχυση της Τράπεζας σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης σηματοδοτούν μια νέα πορεία για τον Όμιλο της ΑΤΕbank.
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που.....
είναι πλήρως εγγυημένη και στηρίζεται από το Ελληνικό Δημόσιο εκτιμάται ότι θα αποκαταστήσει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου και θα τον ενισχύσει έναντι πιθανών κινδύνων. Κεφάλαια ύψους €675 εκ. προορίζονται για την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ το υπόλοιπο ποσό, μετά την αφαίρεση των δαπανών της αύξησης θα αποτελέσει καθαρή εισροή νέων κεφαλαίων απαραίτητων για την αποκατάσταση της κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου.
Σχετικά με το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης, κεντρικός στόχος του είναι η επίτευξη της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του Ομίλου της ΑΤΕbank, μέσω του μετασχηματισμού του σε έναν παραγωγικό και ανταγωνιστικό οργανισμό, με ισχυρή κεφαλαιακή βάση, που θα παρέχει αποκλειστικά χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες.
Όπως τόνισε ο Διοικητής της ΑΤΕbank κ. Θ. Πανταλάκης με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου «θα μπορέσουμε να παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στην επιτυχή ολοκλήρωση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης που σήμερα υλοποιούμε, ώστε να επαναφέρουμε τον Όμιλο σε υγιή αναπτυξιακή πορεία, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά του, προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας της χώρας.»

http://www.kentri.gr/iΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα