Αυτές είναι οι «φυλές» του ΠΑΣΟΚ

Όλοι με όλους μιλάνε στο ΠΑΣΟΚ , και το ερώτημα είναι ένα. Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο στο Εθνικό Συμβούλιο;
Υπάρχουν κινήσεις από πολλούς, κορυφαίους και μη, ώστε να υπάρξει μια συμβιβαστική πρόταση και μόνο μία, ώστε να μην πέσουν «καρεκλιές» στο CARAVEL.

Μεταξύ των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που έγιναν τις τελευταίες ώρες , έπεσε ακόμη μια πρόταση , να ....
παραιτηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου
από πρόεδρος της Κ.Ο, η οποία να εκλέξει άμεσα νέο πρόεδρο και ο ίδιος να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές, κάτι που δεν αποκλείεται να ανακοινώσει από το βήμα του Ε.Σ.

Κίνηση ελιγμού και όχι ουσίας τη χαρακτήριζαν πολλοί.

«Μια τέτοια πρόταση το μόνο που θα κατάφερνε θα ήταν να κάτσει προσωρινά η σκόνη στο ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί δεν απέχει και πολύ από την αρχική πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία απορρίφθηκε από το Π.Σ» τόνιζαν «πράσινα» στελέχη. Αν όμως γινόταν κάτι τέτοιο ποιοι είναι οι συσχετισμοί δυνάμεων στην πράσινη Κ.Ο;

Τι δυνάμεις τους μετράνε οι επίδοξοι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και τελικά ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ο επικρατέστερος; Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και αριθμούς «χρεώνουν» στον υπουργό οικονομικών περί τους 30-35 βουλευτές.

Η λεγόμενη «τρόικα» η οποία τελικά τύποις υπάρχει, μετράει 10-15 συνομιλητές, με Λοβέρδο και Διαμαντοπούλου μαζί. Ο δε Μιχάλης Χρυσοχοϊδης το πολύ να επηρεάζει 3-4 βουλευτές. Το μεγαλύτερο μπλοκ είναι Παπανδρεικό . Ο Γιώργος Παπανδρέου μετράει περί τους 80-90 βουλευτές.

Όμως «αν ρωτήσεις οποιονδήποτε από τους προεδρικούς βουλευτές, εάν θέλουν να πάνε στις εκλογές με τον Γιώργο, δεν θα βρεις ούτε 5» έλεγε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που γνωρίζει καλά την ανθρωπογεωγραφία της Κ.Ο.

Ακόμη και οι «δικοί του» δείχνουν την πόρτα εξόδου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς κάποιοι βάζουν ακόμη και θέμα αξιοπρέπειας και υστεροφημίας του, προφανώς θέλοντας να τον προστατεύσουν. Ο ίδιος πάντως μέχρι και το παραπέντε θα διαπραγματεύεται την επόμενη ημέρα για τον ίδιο και την οικογένεια του.

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα