Wall Street Journal: Γιατί πουλάνε τα ελληνικά ομόλογα οι Γερμανοί

Νέο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης Wall Street Journal, επαναφέρει στη δημοσιότητα το θέμα με τις γερμανικές...

τράπζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογ. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η απάντηση στο ερώτημα «τί κάνουν τα ομόλογα;», είναι «περίπλοκη», ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι οι γερμανικές τράπεζες προσπαθοιύν τους τελευταίους μήνες να απαλλαγούν από αυτά. Σύμφωνα με το....
περιοδικό Spiegel, η έκθεση των γερμανικών
τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα αποκλιμακώθηκε κατά 2% το διάστημα μεταξύ του πρώτου και του τέτατρου τριμήνου του 2010, τη στιγμή που οι γαλλικές τράπεζες πούλησαν το 44% των ομολόγων που κατείχαν.
Ωστόσο, νέο δημοσίευμα της γερμανικής έκδοςης των Financial Times, σημειώνει ότι οι γεμανικές τράπζες πούλησαν το 1/3 περίπου των ελληνικών ομολόγων από τον Απρίλιο του 2010 έως τον Φεβρουάριο του 2011. Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, οι γερμανικές τράπεζες κατε΄λιχαν τον Ιανουράιο και το Φεβρουάριο ομόλογα αξίας 10,3 δις, ενώ τον Απρίλιο του 2010, ομόλογα αξίας 16 δις. ευρώ.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε τη βουλή της χώρας του να ταχθεί υπέρ του νέου δανεισμού της Ελλάδας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών σε αυτόν είναι «αναπόφευκτη», ενώ πρότεινε την ανταλλαγή των ομολόγων με νέα επταετούς διάρκειας.

http://www.epikaira.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα