Tα τραγικά και κωμικοτραγικά στον Άρειο Πάγο

Σύξυλοι έμειναν δικηγόροι και διάδικοι χθες στο Γ΄ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, όταν ακριβώς στις 12 το μεσημέρι, το μέλος της σύνθεσης και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σηκώθηκε και κατέβηκε από την έδρα. Αμέσως η αντιπρόεδρος του Α.Π. και πρόεδρος του τμήματος, διέκοψε τη συνεδρίαση μέχρι 13.30, την οποία ακολούθησαν και τα άλλα μέλη με δύο από αυτά να μην κρύβουν την δυσανασχέτησή τους για την....
ενέργεια αυτή.

Το γεγονός και μόνο ότι η διακοπή έγινε 12.οο ακριβώς, εκλήφθηκε από τους παρισταμένους δικηγόρους και διαδίκους, ως εφαρμογή της απόφασης της έκτακτης
ολομέλειας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για αποχή από τις συνεδριάσεις από ώρα 12.οο μέχρι 15.οο.
Υπενθυμίζουμε ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, με ανακοίνωσή της, είχε προειδοποιήσει τους δικαστές που απέχουν, με την μορφή των καθημερινών τρίωρων διακοπών, ότι υ αποχή από τις συνεδριάσεις συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα. Είχε μάλιστα ζητήσει τους αρεοπαγίτες επιθεωρητές να της αποστείλουν κατάλογο με τα ονόματα των δικαστών οι οποίοι συμμετέχουν στις διακοπές των δικαστικών συνεδριάσεων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kentri.gr, ο κατάλογος περιλαμβάνει 1000 δικαστές που εφαρμόζουν την απόφαση της έκτακτης ολομέλειας της ένωσής τους., από το σύνολο των 3000 περίπου δικαστών.
Αυτά είναι και τα τραγικά, γιατί υπάρχουν και κωμικοτραγικά. Κάποιοι πρώην αρεοπαγίτες πρώην πρόεδροι του Αρείου Πάγου, περιφέρονται στα γραφεία του τετάρτου ορόφου του «Θέμιδος Μέλαθρον», καθώς όπως λέγεται ασχολούνται με διαιτησίες.
Το κωμικοτραγικώτερο είναι ότι πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, όταν προσκαλείται στο πάνελ διάφορων εκδηλώσεων, βγάζει από την τσέπη του και τοποθετεί μπροστά του καρτελάκι που γράφει: «Πρόεδρος Αρείου Πάγου». Συμβαίνει πολλές φορές να παρίσταται στα ίδια πάνελ και η νυν πρόεδρος και δίδεται η εντύπωση στο κοινό, ότι ο Άρειος Πάγος συμπροεδρεύεται.
Τώρα θα ήταν επίκαιρη η ρήση του γνωστού νομομαθούς Αλέξανδρου Βαμβέτσου : «Η Δικαιοσύνη ηυκτοκτόνησε».

http://www.kentri.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα