Mε τον Βορίδη ξεκινά ο Σαμαράς την προεκλογική εκστρατεία

Με τον Μάκη Βορίδη στο πλευρό, από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλαμάτα, ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Η πρώτη προεκλογική περιοδεία του Α. Σαμαρά το Σάββατο, θα συνοδευτεί από την συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού. Εκεί, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα κηρύξει και επίσημα την έναρξη του προεκλογικού αγώνα και θα....
σηματοδοτήσει ένα νέο κάλεσμα πανστρατιάς. Πιθανολογείται , μάλιστα, από στελέχη του κόμματος όι θα έχει ήδη κριθεί και η επανένταξη στην ΝΔ, των 5 βουλευτών που υπερψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους της δανειακής σύμβασης.

Το Σάββατο, μετά την αναμενόμενη έγκριση του psi από την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αρχίζει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις εκλογές και η ΝΔ σχεδιάζει να κινηθεί προβάλλοντας του ηγετικό προφίλ του Αντώνη Σαμαρά ως το βαρύ χαρτί της που θα μπορέσει να πείσει τους πολίτες με ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Έτσι, με την έναρξη των προεκλογικών περιοδειών και ομιλιών του κ. Σαμαρά θα ξετυλιχτεί και το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ που σύμφωνα με πληροφορίες του BriefingNews θα προβλέπει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή αναπτυξιακών μέτρων και συγκεκριμένο ορίζοντα αποτελεσμάτων που θα αποδώσουν στην καθημερινότητα και στην τσέπη των πολιτών με την μείωση των τιμών , την μείωση της ανεργίας και τις ενέσεις ρευστότητας στην αγορά.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νδ προβλέπει ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδρυση ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, την απορρόφηση των 19 δις ευρώ του ΕΣΠΑ με ένα συνδιασμό χρηματοδοτικών εργαλείων που θα μειώνουν την εθνική συμμετοχή στο 5% και θα καλύπτονται κατά 45% από επενδυτικούς πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ενώ το υπόλοιπο 50% θα προέρχεται από τα κοινοτικά κονδύλια.

Έτσι στην επόμενη διετία θα υπάρξει η δυνατότητα να διοχευτευθούν έως και 35 δις ευρώ στην αγορά ενώ ταυτόχρονα με τα ευρωομόλογα δημοσίων έργων που ο κ. Σαμαράς έχει συζητήσει και συμφωνήσει με τον πρόεδρο της Ε.. Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο θα ενισχυθούν κι άλλα μεγάλα έργα πλήν των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Την αναπτυξιακή προοπτική που θα δώσουν τα έργα αυτά θα επισημάνει το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς στην Καλαμάτα , όπου και θα εγκαινιάσει την γέφυρα της περιμετρικής οδού Καλαμάτας μαζί με τον Υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη.

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα