Στο εισαγγελέα συνταξιούχος εφοριακός για σωρεία παρανόμων πράξεων

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου οδεύει μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους της κατεπείγουσας ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε, η δικογραφία σε βάρος συνταξιούχου εφοριακού, που καταγγέλθηκε για υπεξαίρεση, με τη χρήση ιδιαιτέρων τεχνασμάτων, από πολιτικό μηχανικό, που πιθανολογεί την ....
ύπαρξη κι άλλων θυμάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί βρήκαν στην πορεία των ερευνών ακόμη 9 σφραγίδες και στο νέο κατάλογο κατασχεμένων περιλαμβάνονται συνολικά 50 εκ των οποίων οι 11 υπηρεσιακές - στρογγυλές δημόσιων υπηρεσιών.
Εχουν βρεθεί και κατασχεθεί
στην οικία του συνταξιούχου εφοριακού μεταξύ άλλων σφραγίδες της ΔΟΥ Ρόδου και υπαλλήλων της, σφραγίδα του Πρωτοδικείου Αθηνών, του Εφετείου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, της Επιθεώρησης Εργασίας και του Δήμου Αφάντου.
Έχουν κατασχεθεί ακόμη τρεις άδειες κυκλοφορίας κενές από στοιχεία, διάφορα φορολογικά έντυπα και τιμολόγια επιτηδευματιών, το χρηματικό ποσό των 115.000 ευρώ, τιμολόγια παροχής υπηρεσιών χωρίς το στέλεχος και έγγραφα φορολογικού ενδιαφέροντος.
Στην οικία του 63χρονου συνταξιούχου, με καταγωγή από την Αρκαδία, διενεργήθηκε μετά από παραγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικου, νομότυπη κατ' οίκον έρευνα παρουσία της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρίας - Σοφίας Βαϊτση.
Η ύπαρξη των σφραγίδων στην κατοχή του συνταξιούχου συνηγορεί υπέρ της άποψης ότι εμπλέκεται στην πλαστογράφηση πιστοποιητικών και στην έκδοση ψευδών βεβαιώσεων και για τον λόγο αυτό τα κατασχεθέντα θα τεθούν υπόψη και υπαλλήλων του ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου που θα συνδράμουν την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.
Ταυτόχρονα ανατέθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από τυπογράφους οι οποίοι θα ελέγξουν αν ειδικού τύπου χαρτιά που βρέθηκαν στην κατοχή του 63χρονου χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία σφραγίδων.
Ο ίδιος πάντως σε κατάθεση που έδωσε ανωμοτί αρνείται κατηγορηματικά τα καταγγελλόμενα σε βάρος του από τον πολιτικό μηχανικό για υπεξαίρεση ενώ σε ό,τι αφορά την ύπαρξη των σφραγίδων που βρέθηκαν σε συρτάρι γραφείου στην οικία του ανέφερε ότι πρόκειται για σφραγίδες που είχαν αφήσει στο γραφείο του στη ΔΟΥ διάφορες υπηρεσίες τις οποίες εξυπηρετούσε με τη διεκπεραίωση υποθέσεών τους και ότι μετά τη συνταξιοδότησή του μάζεψε όλα τα πράγματά του και τα μετέφερε στο σπίτι του. Αρνήθηκε εξάλλου κατηγορηματικά ότι είχε κάνει χρήση των σφραγίδων αυτών για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών.
Ο μηνυτής, πολιτικός μηχανικός, υποστήριξε ότι του υπεξαίρεσε χρήματα που του έδινε για την εξόφληση υποχρεώσεών του στη ΔΟΥ και προκειμένου να καλύψει την υπεξαίρεση στις δηλώσεις του συμπεριλάμβανε τιμολόγια για ανύπαρκτες αγορές για να αυξήσει τις καταβολές σε ΦΠΑ.
Υποστηρίζει ότι διαπίστωσε την απάτη σε βάρος του μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ που του επέβαλε πρόστιμο ύψους 104.484,88 ευρώ.
Ο συνταξιούχος εφοριακός από την άλλη αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του πολιτικού μηχανικού και
Keywords
Τυχαία Θέματα