"Mε αφορμή τις προεδρικές δηλώσεις...

Του Γ. Μαυρέλη

O ελληνικός λαός άκουσε τον Πρόεδρό του να τοποθετείται με δριμύτητα εναντίον του Υπουργού οικονομικών της Γερμανίας αλλά και εναντίον δύο κρατών, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας.
Ταυτόχρονα ο ελληνικός λαός τον άκουσε να αποποιείται της προεδρικής αποζημίωσης του, τριπλάσιας αυτής των Βουλευτών.
Με αφορμή τα παραπάνω , αλλά με σεβασμό τόσο το πρόσωπο όσο και τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας γράφω τα ….

Πρώτον,
η Ολλανδία είναι χώρα πετυχημένη οικονομικά όπου επικρατεί η ελευθερία κα.....
ι ανθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και όπου το κράτος
σέβεται τον πολίτη και εκείνος, με τη σειρά του, το κράτος. Η τέχνη και ιδίως η ζωγραφική την κατατάσσει στην κορυφή της παγκόσμιας καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Ήταν σύμμαχός μας στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και μας «στάθηκε» όσο λίγες στην δικτατορία των συνταγματαρχών, όταν κάποιοι άλλοι ήταν αδρανείς ή τους ανέχονταν.
Η Φινλανδία πρόβαλε απίστευτα σθεναρή αντίσταση εναντίον της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης όταν αυτή επεχείρησε να την υποδουλώσει. Ο Ολλανδικός και ο Φινλανδικός λαός, επέδειξαν παρομοιώδη ηρωισμό εναντίων των πανίσχυρων στρατευμάτων της Σοβιετικής τυραννίας.

Σας ερωτώ ….

Δηλώσεις απαξίωσης ολόκληρων λαών μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδος με τους άλλους εταίρους στα πλαίσια της Ε.Ε. και να δυσκολεύσουν την θέση μας στις δύσκολες ώρες που περνάμε;
Μπορεί να «αμαυρώνεται» ένας ολόκληρος λαός όταν κάποιος, ή κάποιοι, αξιωματούχοι του μας αδικούν κάνοντας δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης ;
Δύο χρόνια ολόκληρα ο συνταξιούχος, ο μισθωτός, ο εργαζόμενος και ο άνεργος βλέπουν το εισόδημά τους να περικόπτεται αλλά οι ειδήσεις και οι δηλώσεις των Ευρωπαίων δεν έφταναν στο Προεδρικό Μέγαρο ;

Δεύτερο …
Είναι ώρα σήμερα,
το καθυστερημένο παράδειγμα του Προέδρου να ακολουθήσουν και άλλοι αμειβόμενοι αξιωματούχοι από το κράτος με πολλαπλές συντάξεις, για πολλές από τις οποίες δεν έχουν καταβάλλει αντίστοιχες εισφορές, εκτός αν περιμένουν να το κάνει η τρόικα για αυτούς.

Είναι ώρα σήμερα,
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται άμεσα από το λαό, ώστε να περιοριστεί ο συγκεντρωτισμός του πρωθυπουργοκεντρικού μοντέλου.
Απαιτείται :
Η ψήφιση της μείωσης των βουλευτών από 300 σε 200.
Η κατάργηση της δυνατότητας πρόωρης διάλυσης της Βουλής με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού πριν ολοκληρωθεί η τετραετία.
Η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος «περί ευθύνης υπουργών» και της ασυλίας των βουλευτών ώστε βουλευτές και οι υπουργοί να ελέγχονται και δικάζονται, όπως κάθε πολίτης, από την τακτική δικαιοσύνη.
Ο επανασχεδιασμός όλου του οικονομικού πλαισίου των αποδοχών, αποζημιώσεων, παροχών προς τους βουλευτές.
Να εξεταστεί τέλος, από μηδενική βάση το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης και το σύνολο των σχετικών παροχών με γνώμονα τη σημερινή οικονομική θέση της χώρας ώστε οι βουλευτές να είναι ανεξάρτητοι, ε
Keywords
Τυχαία Θέματα