Συριακές και Ρωσικές αστραπές τσάκισαν τους τζιχαντιστές στην Παλμύρα!


Σαρωτικά χτυπήματα επέφεραν σήμερα Σύριοι και Ρώσοι στους τζιχαντιστές της ISIL στην επαρχία της Χομς στα περίχωρα της Παλμύρας.

Η 67η Ταξιαρχία του 11ου Μηχανοκίνητου Τμήματος πραγματοποίησε ξαφνική επίθεση αστραπή σκοτώνοντας δεκάδες ισλαμιστές, τραυματίζοντας περισσότερους και απελευθερώνοντας δύο στρατηγικούς λόφους...
.Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε ενώ φουντώνουν οι πληροφορίες που έχουμε μεταδώσει από τη Freepen.gr ότι προετοιμάζεται μεγάλη επίθεση για την απελευθέρωση της Παλμύρα η οποία αποτελεί τη μια από τις τρεις μεγάλες επιχειρήσεις (Ράκκα - περίχωρα
Δαμασκού).

Την ίδια στιγμή η Ρωσική Αεροπορία το τελευταίο 48ωρο βομβαρδίζει ασταμάτητα τις διαδρομές μεταφοράς λαθραίου πετρελαίου των τζιχαντιστών στη βορειοανατολική Χομς που οδηγούν στη Ράκκα. Οι Ρώσοι έπληξαν σφοδρά τις θέσεις των ισλαμιστών στα χωριά Al-Zara’yah, Wadi Al-Dhakara, Al-Sakhanah και ‘Arak. Σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου ΦΑΡΣ της Συριακής Αεράμυνας, οι ρωσικές επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα να περιοριστούν κατά πολύ τα όποια δρομολόγια μεταφοράς λαθραίου πετρελαίου.

Παράλληλα δυνάμεις του συριακού στρατού δέχθηκαν επίθεση βόρεια της Παλμύρα από μαχητές της ISIL, ωστόσο η μάχη διήρκεσε ελάχιστα αφού απωθήθηκαν οι τρομοκράτες και αποτραβήχθηκαν μέσα στην έρημο.

Σημαντική δράση όπως έχει και η Συριακή Αεροπορία σφυροκοπώντας την πετραλαιοπηγή του Sha'er και θέσεις των τακφιριστών σε al-Sawaneh, Quaryatay, Maheen και Palmyra σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες.

Τέλος νεκρός έπεσε την Παρασκευή μετά από βομβαρδισμό ο Amru al-Abbasi, ανώτερο διοικητικό στέλεχος της ISIL στη Χομς από το 2014.
Keywords
Τυχαία Θέματα