Ρωσικά ΜΜΕ: Τουρκικά F-16 χτύπησαν αμερικανική φάλαγγα

Ως μέγα-πρόκληση παρουσιάζεται ο βομβαρδισμός από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 εντός του συριακού εδάφους, φάλαγγας οχημάτων με Αμερικανούς, η οποία μετέφερε βαρύ οπλισμό στους Κούρδους, και η οποία εξόργισε τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο, αναφέρει ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Τα τουρκικά μαχητικά φέρονται, σύμφωνα με ΜΜΕ, να κτύπησαν την φάλαγγα διότι αυτή μετέφερε βαρέα α/α όπλα στις δυνάμεις του SDF, με σκοπό τη σφοδρή αντίσταση στην εισβολή των τουρκικών δυνάμεων σε λίγες ώρες....

Σύμφωνα με μια ρωσική πηγή, στην
φάλαγγα αυτή, μαζί με τον εξοπλισμό που προορίζονταν για τις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας, υπήρχαν και 50 Αμερικανοί στρατιωτικοί, οι οποίοι επέζησαν από θαύμα από την τουρκική αεροπορική επίθεση.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές και ΜΜΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια στη βόρεια Συρία, αμερικανικά αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων μικρής εμβέλειας παραδόθηκαν στους Κούρδους, βάζοντας «δύσκολα προβλήματα» από εδώ και στο εξής στους Τούρκους πιλότους, οι οποίοι δεν φημίζονται και για τις μεγάλες δυνατότητες τους στον αέρα.

Μιλάμε, σύμφωνα με χθεσινό άρθρο μας, για τα 80 φορτηγά γεμάτα με βαρέα αμερικανικά όπλα του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τα οποία εισήλθαν χθες στην περιοχή του συριακού Κουρδιστάν στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, για να ενεργοποιηθούν από τις δυνάμεις των Κούρδων.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, οι νυκτερινές επιθέσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους 14 τραυματίες αλλά όχι νεκρούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα