Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το λουκέτο στην Ηλεκτρονική Αθηνών

[Πριν αρχίσουμε να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Για την ανεργία και τα λουκέτα φταίνε κράτος και αφεντικά. Πάμε τώρα παρακάτω]

Η Ηλεκτρονική Αθηνών το 2013 είχε ζημιές 966 χιλ. ευρώ ενώ το 2012 οι ζημιές της έφτασαν τα 1,457 εκατ.ευρώ. Αυτό συνέβη εξαιτίας της πτώσης των πωλήσεων της....

Επίσης το 2013 η Ηλεκτρονική Αθηνών μπλέκεται με άλλες 22 επιχειρήσεις σε σκάνδαλο απαργής ΦΠΑ. Τα δικαστήρια σκάνε πρόστιμο στην Ηλεκτρονική
79 εκ. ευρώ αλλά λίγο μετά το πρόστιμο μειώνεται σε 1 εκ. ευρώ και αυτό σε δόσεις. Χώθηκε το αόρατο χέρι της αγοράς μάλλον.

Το 2014 τα καλά αφεντικά της επιχείρησης προχωρούν σε χοντρό καφριλίκι. Παρακρατά το 1/4 των μισθών των εργαζομένων τους μήνες Απρίλιο και Ιούλιο και το Δεκέμβρη το 1/2. Όλο αυτό έγινε για να υπάρξει ανάκαμψη στα οικονομικά της επιχείρησης.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Ηλεκτρονική Αθηνών ήταν local επιχείρηση και οι μεγαλύτερες πολυεθνικές μπόρεσαν και την τσάκισαν αφού μπορούσαν να κλείνουν καλύτερες συμφωνίες με τους προμηθευτές άρα και να πουλούν φθηνότερα.

Επίσης είναι η Ηλεκτρονική Αθηνών χρωστά 23 εκ. ευρώ και μάλιστα με χαμηλό επιτόκιο[3,6%].

Με ή χωρίς capital controls η επιχείρηση θα έκλεινε, η διοίκηση της εταιρείας λέει μαλακίες στους εργαζόμενους και αυτό διότι δεν θα του καταβάλει τις αποζημιώσεις.

Αυτά.
Keywords
Τυχαία Θέματα