ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ ο Πούτιν: Η Αγκυρα συνεργάζεται με ισλαμιστές - Εμφύλιος πόλεμος σε εξέλιξη στην Τουρκία

Οι τουρκικές αρχές δεν πολεμούν τους εξτρεμιστές του ισλάμ αλλά περισσότερο συνεργάζονται χέρι με χέρι, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της ετήσιας Q & A συζήτησής του με τους πολίτες ενώ προσέθεσε ότι ένας εμφύλιος πόλεμος σε εξέλιξη στη νότια Τουρκία.

«Πιστεύουμε ότι η σημερινή τουρκική ηγεσία δεν μάχεται εναντίον των ριζοσπαστικοποιημένων, αλλά συνεργάζεται μαζί τους»...

Και συνεχίζει:

«Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας εμφύλιος πόλεμος σε εξέλιξη στη νότια Τουρκία. Προσπαθούμε να το αγνοήσουμε,
η διεθνής κοινότητα προσποιείται πως δεν το έχει προσέξει, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Επιπλέον, [ο πόλεμος συνεχίζεται] με τη χρήση βαρέων όπλων και εξοπλισμού, πυροβολικού και ούτω καθεξής»

Τονίζοντας ότι:

«Τρομοκρατικές επιθέσεις λαμβάνουν χώρα στην Τουρκία σχεδόν κάθε εβδομάδα»

Όσον αφορά τη διακοπή των ρωσικών τουριστικών κυμάτων προς την Τουρκία, ο Πούτιν υπήρξε κάθετος στο ερώτημα αν θα μπορούσαν να αποκατασταθούν λέγοντας πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις ασφάλειας για τους Ρώσους στην Τουρκία:

«Η τουρκική ηγεσία θα επιδιώξει να εξασφαλίσει την ασφάλεια των τουριστών, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να το πετύχει αυτό» αμφισβητώντας με τον τρόπο αυτό την όποια αποτελεσματικότητα των τουρκικών αρχών ασφαλείας σε προληπτικό - αποτρεπτικό επίπεδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα