Οι αρχηγοί την πάτησαν, γιατί είναι κακοί πολιτικοί…

Του Δημήτρη Α.Γιαννακόπουλου
Δίχως τελική απάντηση ως προς το τελεσίγραφο της τρόικας,αλλά με σαφείς ενδείξεις για την απόφαση, έληξε η πρώτη συνεδρία των πολιτικώναρχηγών της Συγκυβέρνησης, σε ότι αφορά στο είδος της τιμωρίας του ελληνικούλαού, ο οποίος εγκλημάτησε ψηφίζοντας τον δικομματισμό, υποστηρίζοντας ήανεχόμενος την διαφθορά και την πατρωνία,ενώ έκανε ότι δεν .........καταλαβαίνει τι είναι διαπλοκή. Αύριο θα συνεχιστεί ησυζήτηση, ώστε να μην φανεί ότι η καταδικαστική απόφαση ελήφθη στο πόδι.

Τα πρώτα στοιχεία της καταδίκης του «εγκληματία» ελληνικούλαού δόθηκαν στη δημοσιότητα
γενικώς, αποσπασματικώς, με μέτρο, για να μηνπροκαλέσουν επιπρόσθετο σοκ στους ήδη σοκαρισμένους και όπως πάντα ασαφώς, απότον προεδρεύοντα του πολιτικού συμβουλίου των τιμωρών κ. Λ. Παπαδήμο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ακολούθησε, ο πρωθυπουργός καιοι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα, τα οποία μεταξύ άλλων - πουδεν κρίθηκε σκόπιμο να αναφερθούν - αφορούν: (1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιωνδαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ. (2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικώνσυνταξιοδοτικών ταμείων. (3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματοςανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορουςτομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχοτην ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας. (4)Τηνανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγήτου δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.
Στο σημείωμα αυτό δεν πρόκειται ασφαλώς να σχολιάσουμε τοθεατρινίστικο μέρος της παράστασης που ακολούθησε την πεντάωρη συνεδρία. Ανέχουν κρατηθεί πρακτικά, όπως ασφαλώς συνηθίζεται και απαιτείται σε τέτοιεςπεριπτώσεις από τον δημοκρατικό πολιτικό πολιτισμό και αποφασίσουν να ταγνωστοποιήσουν, τότε θα έχει αξία να σχολιάσουμε συγκεκριμένα την στάση τουκαθενός εκ των συμμετεχόντων. Στον βαθμό που δεν συμβεί αυτό, οι ατάκες που εκστομίζειο κάθε πολιτικός αρχηγός στα μικρόφωνα, οι διαρροές των προπαγανδιστικώνμηχανισμών και τα εσωκομματικά καμώματα, εάν δεν είναι αδιάφορα σίγουρααποτελούν … άλλου παπά ευαγγέλιο.
Και μια και το πρόβλημα, όπως φαίνεται, ανάγεται σεεπικοινωνιακό παίγνιο, θα ήθελα μετά λόγου γνώσεως να επισημάνω προς τουςπολιτικούς αρχηγούς ότι την πάτησαν, διαπράττοντας ένα παιδαριώδες σφάλμα τοοποίο θα απέφευγαν εάν είχαν σοβαρή συγκρότηση ως πολιτικοί. Εάν, δηλαδή, είχανμελετήσει και κατανοήσει την πολιτική ιστορία και τις πολιτικές συμπεριφορέςόλων όσοι εμπλέκονται στο παιχνίδι της ελληνικής χρεοκοπίας. Ποτέ σε ένα τέτοιοτελεσίγραφο σαν και αυτό που εξέδωσε η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεναντιδράς κατ’ αυτόν τον τρόπο. Δείχνοντας φόβο και τρόμο και εμφανιζόμενοςέτοιμος να υποχωρήσεις και να αποδεχτείς στην ουσία τα πάντα που σου ζητούν,αλλά ταυτόχρονα αυτοπροβαλλόμενος ως αντιφρονών και, γιατί όχι, επαναστατώνστην βούληση της τρόικας, καταλήγεις να μην σε παίρνουν στα σοβαρά αυτοί πουθέτουν τε
Keywords
Τυχαία Θέματα