Ο Ανδρέας Παπανδρέου και η ενδιάμεση συμφωνία με τα Σκόπια και όχι μόνο

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα
Ποιος προώθησε την ενδιάμεση συμφωνία και την υπέγραψε; Ο Ανδρέας Παπανδρέου την εμπνεύστηκε και την εκτέλεσε ο ΚάρολοςΠαπούλιας ως φερέφωνο και εκτελεστής εντολών του Ανδρέα ΠαπανδρέουΑνδρέας Παπανδρέου, προκειμένου να έχει την ησυχία του και ναπαραμένει ανενόχλητος στην εξουσία πούλησε κυριολεκτικά την Ελλάδα. Το πρώτο και μεγάλο του έγκλημα
προς την κατεύθυνση αυτή ήταν ηπολιτική των παροχών με δανεικά, εφαρμόζοντας το..........
καπιταλιστικό καταναλωτικόπρότυπο, που διέφθειρε τις συνειδήσεις της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Κατόπιν τούτουέγιναν οι Έλληνες πολίτες έρμαιο του καταναλωτικού προτύπου, δηλαδή του εύκολουπλουτισμού με άνομα μέσα, απεμπολώντας ότι πνευματικές και ηθικές αξίεςαπέμειναν από το παρελθόν. Εξαχρειώθηκε ο τόπος κυριολεκτικά. Δεν έμεινε τίποτε όρθιο. Όλαισοπεδώθηκαν προς τα κάτω.
Αυτό όσον αφορά το εσωτερικό. Ο άκρατος υλισμός βρήκε με τις μεθοδεύσεις τουΑνδρέα Παπανδρέου την πλήρη εφαρμογή του. Αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί μπήκανστο μεγάλο φαγοπότι. Θεώρησαν το κράτος ιδιοκτησία τους. Αυτά εν ολίγοις στο εσωτερικό.Προς το εξωτερικό απέφυγε συστηματικά να επιλύσει κάποια ακανθώδηζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως ήταν το Κυπριακό, το Αιγαίο και τοΣκοπιανό.Προκειμένου να παραμένει στην εξουσία ανενόχλητος και να ζει τη ζωή τουάνετα και χωρίς εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα έκανε την περιβόητη συμφωνίαμε τον Οζάλ στις 30 Ιανουαρίου του 1988, όπου συμφωνήθηκε να μπει το Κυπριακόστο ράφι και να ρυθμιστούν τα θέματα στο Αιγαίο, ο περιβόητος «μη πόλεμος». Και δεν έφταναν μόνο αυτά, παρά, όταν δημιουργήθηκε η ένταση με τουςΣκοπιανούς εμπνεύστηκε, για την ησυχία του και πάλι, και υπέγραψε τηνκατάπτυστη ενδιάμεση συμφωνία με τα Σκόπια, που έπρεπε και πρέπει αμέσως νακαταγγελθεί. Σκέφτηκε ότι όσο ζει δεν θα τον ενοχλεί το «σκοπιανό πρόβλημα».Μετά; Σίγουρα είπε μέσα του: «Δεν πάει να καταστραφεί ο τόπος; Εμένα με νοιάζειη εξουσία μου και η καλοπέρασή μου». Και ένα τελευταίο. Αποσιώπησε και απέκρυψε από τον ελληνικό λαό τησημασία και τη σπουδαιότητα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, για να μηνέχει προβλήματα με τους Τούρκους. Όλα με αποκλειστικό σκοπό να το γλεντάει σε βάρος των κορόιδων, δηλαδήόλου του εκμαυλισμένου από τον ίδιο ελληνικό λαό, που το μόνο που τον ενδιέφερετελικά (έτσι τον κατάντησαν) ήταν η καταναλωτική αποκτήνωση και αποχαύνωση μεδανικά. Η σκέψη που τον διακατείχε ήταν: Μετά από μένα «γαία πυρή μειχθήτω». Το ομολόγησε και ο ίδιος σε έναν διάλογό του με τον κ. Κόλμερ, που μεβεβαιότητα είναι αληθινός και αν παρ’ όλα αυτά δεν είναι αληθινός, όμωςεκφράζει στην κυριολεξία τη στάση του Ανδρέα Παπανδρέου απέναντι στους Έλληνεςκαι την Ελλάδα. Παραθέτω τον διάλογο, όπως τον αναφέρει ο κ. Κόλμερ: Στις 18Δεκεμβρίου στο κανάλι "High", ο πρύτανις του οικονομικού ρεπορτάζ,Κώστας Κόλμερ, αποκάλυψε κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν:
Πρόβλεψη χρεοκοπίας πριν από 30 χρόνια
"Όταν ζούσε ο μακαρίτης ο Ανδρέας Πα
Keywords
Τυχαία Θέματα