Οι «διακρίσεις» της ξεφτίλας

Στις δόξες της πάλι η Ρουσφετόβια. Με τις «τιμητικές» διακρίσεις να πέφτουν βροχή! Τις τελευταίες μόνο 40 μέρες ούτε και η ίδια ξέρει πόσες φορές ανέβηκε στο βάθρο βράβευσης της γελοιότητας! Ανοίξτε ομπρέλα και απολαύστε τον… κατακλυσμό:

Πρωταθλήτρια Ευρωζώνης στην κλίμακα χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ (144,9% πριν την περίφημη σύνοδο της 26ης Οκτωβρίου) με την δεύτερη (Ιταλία με 118,4%) να αδυνατεί να δει την πλάτη της ακόμη και με κιάλια. (Στοιχεία Eurostat)

9η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρωπαϊκή ήπειρο (ετήσια έκθεση της
οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια»)

Ουραγός στην προσέλκυση επιχειρήσεων με την .....
πρωτεύουσά της να κατατάσσεται ακριβώς 36η στη λίστα ισάριθμων πόλεων που αποτέλεσαν το δείγμα σχετικής μελέτης (έκθεση των συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield) αλλά και 12η πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη στην αγορά ακινήτων ξεπερνώντας ακόμα και Ελσίνκι και Λουξεμβούργο (έρευνα της διεθνούς εταιρείας Global Property Guide)

Ακριβώς τελευταία (32η επί συνόλου 32 χωρών του δείγματος μελέτης) στην Ευρωπαϊκή κατάταξη αξιολόγησης των παρεχομένων υπηρεσιών «ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης πολιτών» (έκθεση Κομισιόν) την ίδια στιγμή που δημόσιοι φορείς έχουν πληρώσει

Ουραγός στον τομέα της ασφάλειας με την πρωτεύουσά της, της οποίας το κέντρο έχει μετατραπεί σε γκέτο εισβολέων-εποίκων να καταλαμβάνει την 75η θέση στην Ευρώπη (έρευνα εταιρείας μελετών Mercer.)

Χώρα γερόντων που οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον αυτοαφανισμό της με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής να φέρνουν το δείκτη γεννήσεων στην αυτοκτονική τιμή του 1,38 (δηλ. 1,38 παιδιά ανά γυναίκα που βρίσκεται σε ηλικία αναπαραγωγικής γονιμότητας) την στιγμή που το όριο αναπλήρωσης γενεών είναι το 2,1 (Δηλ αν μια γενιά έχει δείκτη κάτω του 2,1 οδηγείται με μαθηματική βεβαιότητα στον ΑΦΑΝΙΣΜΟ της…)
(Σχετικά με τη δημογραφική ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ της χώρας – οπερέτα που επιδοτεί αυτοκίνητα έχοντας γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων της τη νέα γενιά της, δείτε στο άρθρο «Μασκαράδων παιδεία χωρίς παιδιά» http://kafeneio-gr.blogspot.com/2009/10/blog-post_3975.html αλλά και στο «Οι αριθμοί φωνάζουν ακούει κανείς?» http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_9143.html )

Τελευταία διάκριση? Μεγαλειώδης! Αυτή όμως δεν θα την εκφράσω αριθμητικά. Όσο και αν το γεγονός ότι η ένδοξη Ρουσφετόβια κατάφερε τα τελευταία 15 χρόνια να εκδώσει σχεδόν 17.000 νόμους, προεδρικά και υπουργικά διατάγματα αλλαγής αρμοδιοτήτων λέει πολλά, πρόκειται για μια απ τις λίγες φορές που οι αριθμοί αποδεικνύονται ανεπαρκείς για να αποδώσουν το μέγεθος μιας εθνικής ξεφτίλας. Απλά λοιπόν παραθέτω τον «τίτλο» με τον οποίο έπαιξε η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ σχετικά με την Δημόσια Διοίκηση της χώρας – τσίρκο στα στόματα των ειδικών: «Αυτή η χώρα δεν μεταρρυθμίζεται…»

To χρεοκοπημένο βασίλειο της γραφειοκρατίας η οποία το 2009 υπολογιζόταν πως του κόστιζε κάτι μεταξύ 5,4% και 6,8% του τότε ΑΕΠ, ποσό που μεταφραζόταν σ
Keywords
Τυχαία Θέματα